Torsdag 16 Sep
Stockholm

Avgör finalen - firar med kissande hunden

Här firar de mexikanska mästarna ligaguldet med kissande hunden.
1 av 4
Här firar de mexikanska mästarna ligaguldet med kissande hunden. Foto: Faksimil: Youtube
Duvier Riascos gör bort målvakten totalt och avgör matchen.
2 av 4
Duvier Riascos gör bort målvakten totalt och avgör matchen. Foto: Faksimil: Youtube
Slutresultatet blev 4–1 till Tijuana.
3 av 4
Slutresultatet blev 4–1 till Tijuana. Foto: Faksimil: Youtube
Duvier Riascos stoppar sina lagkamrater för att få kissa i fred.
4 av 4
Duvier Riascos stoppar sina lagkamrater för att få kissa i fred. Foto: Faksimil: Youtube

Tijuana tog på söndagen hem sin första ligatitel. Den bara fem år gamla klubben vann finalen med 4–1 och firade med att köra en klassisk kissande hunden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Club Tijuana:

Club Tijuana såg dagens ljus för första gången sommaren 2006. Klubben startades i samband med att stadens andra lag, Dorados, ramlade ur den mexikanska första divisionen. Lagets ägare Jorge Hank Rhon storsatsade på laget och lät bland annat bygga en fotbollsarena som tar in 33 333 personer. Satsningen har betalat av sig och laget har klättrat från den lägsta divisionen till att bli mexikanska mästare.

TIJUANA. Den mexikanska staden Tijuana är mest känd för att man kan köpa billig sprit och cigaretter där, samt att det finns ett brett utbud av sovenierbutiker. På söndagskvällen förändrades detta helt och hållet när en fantastisk historia fick ett slut. 

För fem år sedan kom fotbollsklubben Club Tijuana till världen. Laget har gjort raketkarriär och spelade upp sig till Liga MX (mexikanska förstaligan) på bara två år. Tre år senare är de mexikanska mästare. Detta sedan laget vann över favoriterna Apertura med 4–1 i ligafinalen.

Grundlurad målvakt

I den 71:a minuten visade en av lagets målskyttar, Duvier Riascos, prov på fin teknik med bollen, men även klass i målgesten.

Efter att ha lurat upp Aperturas målvakt på läktaren rusade Riascos bort mot hörnflaggan. Efter att ha slitit av sig tröjan och stannat sina lagkamrater firade stjärnan på klassiskt vis - kissande hunden.

Publiken jublade och staden Tijuanas rykte är för alltid förändrat.


Kommentera
Kopiera länk
Dela