Avgör finalen - firar med kissande hunden

Tijuana tog på söndagen hem sin första ligatitel. Den bara fem år gamla klubben vann finalen med 4–1 och firade med att köra en klassisk kissande hunden.


Det här är Club Tijuana:

Club Tijuana såg dagens ljus för första gången sommaren 2006. Klubben startades i samband med att stadens andra lag, Dorados, ramlade ur den mexikanska första divisionen. Lagets ägare Jorge Hank Rhon storsatsade på laget och lät bland annat bygga en fotbollsarena som tar in 33 333 personer. Satsningen har betalat av sig och laget har klättrat från den lägsta divisionen till att bli mexikanska mästare.

TIJUANA. Den mexikanska staden Tijuana är mest känd för att man kan köpa billig sprit och cigaretter där, samt att det finns ett brett utbud av sovenierbutiker. På söndagskvällen förändrades detta helt och hållet när en fantastisk historia fick ett slut. 

För fem år sedan kom fotbollsklubben Club Tijuana till världen. Laget har gjort raketkarriär och spelade upp sig till Liga MX (mexikanska förstaligan) på bara två år. Tre år senare är de mexikanska mästare. Detta sedan laget vann över favoriterna Apertura med 4–1 i ligafinalen.

Grundlurad målvakt

I den 71:a minuten visade en av lagets målskyttar, Duvier Riascos, prov på fin teknik med bollen, men även klass i målgesten.

Efter att ha lurat upp Aperturas målvakt på läktaren rusade Riascos bort mot hörnflaggan. Efter att ha slitit av sig tröjan och stannat sina lagkamrater firade stjärnan på klassiskt vis - kissande hunden.

Publiken jublade och staden Tijuanas rykte är för alltid förändrat.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.