Dessa fyra legendarer tar plats på listan.
Dessa fyra legendarer tar plats på listan. - Foto: SCANPIX

Här är de snyggaste målen – som aldrig blev tillåtna

Alla har vi blivit förbannade på bortdömda mål i fotboll. Oftast handlar det om en tveksam offsideavblåsning. Men den bitterheten som vi känner hemma i sofforna lär inte vara i närheten av den ilskan spelarna – som precis har gjort sitt livs mål – känner när det bli bortdömt. Oavsett om det är ett korrekt domslut eller inte. Här är de 10 snyggaste målen – som aldrig blev godkända.


10. Wow. Vilken kraft. Edinson Cavanis sinnessjuka bicicleta mot Barcelona 2011 är inte att leka med. Men helt rätt av domaren – klar offside i förstaläget. 

9. Karl-Heinz Rummenigges "mål" för sitt Inter mot Glasgow Rangers i Uefa-cupen 1984 kan vara det snyggaste på hela listan. Trist att det blev bortblåst bara. 

8. Frank Lampard och hela England fick till och med en ursäkt av Fifa-bossen Sepp Blatter under VM 2010 när domaren ansåg att mittfältarens boll inte var över linjen. En ursäkt som var berättigad, eller hur?

7. Kan man göra ett bortdömt självmål? För i så fall lyckades den mindre framgångsrika Roy Carroll med det i sin tid i Manchester United 2005. Pedro Mendes skulle ha fått sitt mål där.

6. Kevin Keegans mål mot Manchester United i början på 80-talet var lika snyggt som det var felaktigt avblåst för offside – eller vad säger du?

 

5. Det senaste "målet" på hela listan. Det här gjordes i slutet av januari och visst tusan hade väl inte målvakten hunnit tillbaka på Peter Odemwingies skott efter slutsignalen?

4. Hur hade du reagerat om du hade rullat upp ett helt försvar och lobbat in bollen mot de regerande världs- och europamästarna – men fått se målet bli avblåst för offside efter att din lagkompis helt i onödan varit där och nickat in bollen på mållinjen? Troligen som Cristiano Ronaldo när en målkåt Nani kom och förstörde allt. 

3. Thierry Henry försökte med en rejäl fräckis mot stackars Brad Friedel (som redan då var över 30 bast) när denne spelade i Blackburn 2003. Fransmannen låg och fiskade och snodde bollen precis när amerikanen skulle sparka ut den vid en utspark. Men ogillades både av Friedel och domaren. 

2. Peter Schmeichel är en av världens bästa målvakter någonsin och har stått för några minnesvärda räddningar – men även mål. I FA-cupen mot Wimbledon 1997 slog han till med en cykelspark rakt i nättaket. Men tyvärr var dansken offside. 

1. George Best och Gordon Banks agerande nästan anfallare/försvarare när 1971 när England och Nordirland möttes. Best överlistade Banks men när domaren blåste i pipan blev det tidernas mest klassiska mål – som inte blev tillåtet. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!