Diego Armando Maradona kan än.
Diego Armando Maradona kan än. - Foto: SCANPIX/FAKSIMIL/YOUTUBE

Så nära är Maradona ett drömmål – vid 52 års ålder

Han kan än den gode Maradona. I en sjumanna-match i Dubai var 52-åringen centimetrar från att slå till med ett magiskt mål – á la honom själv på 80-talet.


Diego Armando Maradona är en rubrikernas man. När argentinaren Franciskus blev vald till påve förra veckan tog Maradona åt sig äran.

– Alla i Argentina kommer ihåg "guds hand" i VM-matchen mot England 1986. Nu, i mitt land, har "guds hand" givit oss en argentinsk påve, har han sagt enligt 101greatgoals.

Han må inte vara särskilt ödmjuk – men han kan fortfarande spela fotboll. Trots kroppshyddan och hans 52 år glänste han under en sjumanna-match och gjorde två mål, en assist och hann med att gnälla till sig ett gult kort av domaren.

Men det mest minnesvärda från matchen är nog trots allt att han slog till med ett riktigt konstnummer. Eller vad sägs?


/
/
Mal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.