Nigel De Jongs karatespark i bröstet på Xabi Alonso i VM-finalen 2010 är redan en klassiker – och resulterade bara i ett gult kort.
1 av 3
Nigel De Jongs karatespark i bröstet på Xabi Alonso i VM-finalen 2010 är redan en klassiker – och resulterade bara i ett gult kort. - Foto: Ap/Scanpix
Eduardo Da Silva bärs ut på bår efter tacklingen från Martin Taylor.
2 av 3
Eduardo Da Silva bärs ut på bår efter tacklingen från Martin Taylor. - Foto: AP/Scanpix
Ryan Shawcross inser kanske att tacklingen på Aaron Ramsey inte var helt ren.
3 av 3
Ryan Shawcross inser kanske att tacklingen på Aaron Ramsey inte var helt ren. - Foto: AP/Scanpix

Här är fotbollens mest brutala tacklingar

Fotbollens historia är fylld med mängder av delikatesser – allt från fantastiska frisparkar till nästan omöjliga fintar. Här listar Nyheter24 några av de mindre vackra ögonblicken – de tio mest brutala tacklingarna.


10. Paul Gascoigne gav sig på Gary Charles under FA–cupfinalen 1991. Tyvärr för Gascoigne gjorde tacklingen mer skada på honom själv än på Charles. 

9. Denna tackling av Stokes Ryan Shawcross på Arsenals Aaron Ramsey gav Ramsey ett halvårs ofrivilligt avbrott från fotbollen

8. Öppningsmatchen i VM 1990. Benjamin Massing fick till slut nog när Claudio Caniggia enkelt dribblat sig förbi en stor del av Kameruns manskap, och tyckte att det var dags att sätta stopp för argentinaren – på ett brutalt sätt. 


7. Den tyske målvakten Harald Schumacher går minst sagt in med kraft mot fransmannen Patrick Battison i VM 1982. Battison fick inte ens en frispark, och Tyskland vann matchen.

6. Julian De Guzman får sig en rejäl tackling av Carlos Bocanegra under Gold Cup mellan Kanada och USA 2007.

5. Under Sky Sports sändning av matchen mellan Birminghamn och Arsenal 2008 valde de att inte visa reprisen för sin publik – på grund av brutaliteten. Martin Taylor gick in aningen (!) för hårt i tacklingen på Eduardo da Silva.

4. Australiensaren Kevin Muscat är känd för sina brutala tacklingar, här är en av de värsta på Adrian Zahra

3. Diego Maradona blir uppvaktad av Andoni Goikoetxea — the Butcher of Bilbao. Goikoetxea fick 16 matchers avstängning och förvarar böteslappen i ett glasskåp i hans vardagsrum. 

2. VM–finalen mellan Holland och Spanien 2010 kom senare att kallas för den tuffaste någonsin och präglades av 14 gula kort. Ett av dessa fick Nigel De Jong efter en väldigt hög spark på Xabi Alonso. Kanske borde ha varit rött, ändå? 


1. Roy Keanes hämndaktion mot Alf Inge-Haaland i Manchesterderbyt 2001, något han i efterhand berättade att han väntat på ända sedan en incident mellan de två under säsongen 97/98.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.