Fredag 16 Apr
Stockholm

Efter nazisthälsningen – nu rasar tränaren: "Lider av total hybris"

Nu kan Giorgios Katidis få sparken från AEK Aten också.
1 av 3
Nu kan Giorgios Katidis få sparken från AEK Aten också. Foto: © Bildbyrån - COP 98 - SWEDEN ONLY / INTIMEsports
20-åringens tränare Ewald Lienen är rasar mot honom: "Han är en omogen pojke som lever i sin egen värld".
2 av 3
20-åringens tränare Ewald Lienen är rasar mot honom: "Han är en omogen pojke som lever i sin egen värld". Foto: © Bildbyrån - COP 98 - SWEDEN ONLY / á‘»¡…œ” √…Ÿ—
Vad händer med honom nu?
3 av 3
Vad händer med honom nu?. Foto: © Bildbyrån - COP 98 - SWEDEN ONLY / INTIMEsports

Giorgios Katidis kan bli sparkad från AEK Aten. Det avslöjade under tisdagen lagets tyske tränare Ewald Lienen – som är övertygad att han gjorde nazisthälsningen med flit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avstängd från landslaget

Det grekiska fotbollsförbundet tog ett enhälligt beslut att stänga av U21-landslagsmannen på livstid från spel i det grekiska landslaget. 

Giorgos Katidis har spelat för U17, U19 och U21-landslagen i Grekland tidigare. 

20-årige Giorgios Katidis nazistgest efter att själv ha gjort segermålet för sitt AEK Aten har redan kostat honom en livstidsavstängning från det grekiska landslaget.

Nu tyder allt på att han även får sparken från sin klubb AEK Aten. Klubbens tränare, tysken Ewald Lienen, är nämligen inte nådig i sin kritik av Katidis – trots att han direkt efter matchen sa att gesten "inte hade någon politisk bakgrund".

– Jag såg det inte ens på arenan. Men nu, efter att ha kollat på bilderna, känner jag att han visste vad han gjorde till 1000 procent, säger han till tyska tidningen Bild och fortsätter sin sågning:

"Han lider av total hybris"

– Det är en omogen pojke som lever i sin egen värld. Han lider av total hybris och tror att han är universums mittpunkt. Respektlöshet mot ledare och kollegor är på hans dagordning.

Lienen vill dock inte stänga av honom från fotbollen för resten av hans liv.

– Alla förtjänar en andra chans i livet. Det är viktigt att Giorgos till slut lär sig av sin fruktansvärda handling, säger han till Bild

Själv säger Katidis att han gjorde tecknet för att få "supportrarna att jubla"

Kommentera
Kopiera länk
Dela