Beckham slår en hörna. - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley
16 av 17
Beckham var glad inför stormötet. - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley
Beckhams PSG var bra i den första halvleken men låg trots det under med 0-1
17 av 17
Beckhams PSG var bra i den första halvleken men låg trots det under med 0-1 - Foto: © BildbyrŒn / Ed Sykes

Zlatan målade i supermötet med Barcelona

Med ett mål och en assist var Zlatan Ibrahimovic nära att ta PSG till vinst mot Barcelona. Men matchen slutade 2-2 – och nu väntar en rysare i returmötet.

PSG–Barcelona 2–2 (0–1)

0–1 - Lionel Messi (38)

1–1 - Zlatan Ibrahimovic (79)

1–2 - Xavi (89 str)

2–2 - Blaise Matuidi (90).

PARIS. Paris Saint-Germain mot Barcelona i Champions League.

Det var matchen alla pratade om förhand.

Och visst fanns det gott om ingredienser.

PSG spelade med David Beckham från start – och på topp fanns Zlatan Ibrahimovic som därmed ställdes mot sitt forna lag.

Messi ut skadad

Fransmännen inledde piggt och hade tre riktigt heta chanser men i minut 38 var det – så klart – Barcelonas Leo Messi som petade in matchens första mål. Messi var nära 0-2 drygt fem minuter senare men bollen var inte mer än en decimeter från att sitta i krysset.

Tråkigt nog för Barcelona var Messi tvungen att utgå inför den andra halvleken och ersattes då av Cesc Fabregas.

Zlatan lyckades kvittera till 1-1 i den 79:e minuten på en retur efter att Thiago Silva nickat bollen i stolpen.

Rafflande avslutning

Och när PSG gick för seger – ja, då kom kallduschen: Barcelona tilldömdes straff efter att Salvatore Sirigu rivit ner Alexis Sánchez.

Xavi gjorde vad han skulle och gav Barcelona 1-2.

Det skulle dock visa sig att matchen inte var över.

I matchens sista, skälvande sekunder (!) nickade Zlatan ner en boll som Blaise Matuidi sedan placerade bakom Víctor Valdés i Barcelonamålet och 2-2 var ett faktum. Efter ett mycket tveksamt ingripande av Valdés, bör tilläggas.

Nu väntar en riktig rysare i returmötet i Barcelona.

/
/
/
PSG
/

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"