Suarez accepterar att han anklagas för våldsamt uppträdande, han anser dock att han inte bör stängas av i fler än tre matcher.
1 av 3
Suarez accepterar att han anklagas för våldsamt uppträdande, han anser dock att han inte bör stängas av i fler än tre matcher. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
På Twitter berättar Suarezatt han har ringt Ivanovic och bett om ursäkt.
2 av 3
På Twitter berättar Suarezatt han har ringt Ivanovic och bett om ursäkt. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Mike Tyson gav oväntat(?) Suarez sitt stöd efter bettet.
3 av 3
Mike Tyson gav oväntat(?) Suarez sitt stöd efter bettet. - Foto: AP / SCANPIX

Suarez ber om snällt straff efter bettet

Publicerades: 24 Apr 2013, 09:19

Luis Suarez anklagas för våldsamt uppträdande – det köper han. Luis Suarez riskerar mer än tre matchers avstängning – det köper han inte.


Skytteligan Premier League

1.Robin van Persie, Manchester United, 24 

2.Luis Suarez, Liverpool, 23

3.Gareth Bale, Tottenham, 18

4.Michu, Swansea, 17

5.Christian Benteke, Aston Villa,15 

Demba Ba, Chelsea,15

LIVERPOOL. I Liverpools 2–2 match mot Chelsea bet Luis Suarez Chelsea-backen Branislav Ivanovic i armen. Efter att direkt blivit bötfälld av egna klubben anklagas nu skandalstjärnan av FA för våldsamt uppträdande.

Det vanliga straffet för våldsamt uppträdande är tre matchers avstängning men förbundet tycker inte att det i detta fallet räcker. Det tycker Luis Suarez, skriver The Telegraph.

Tidigare avstängningar gynnar inte Suarez

FA diskuterar på onsdagen en möjlighet att stänga av anfallaren längre än åtta matcher för bit-attacken. Anledningen till en längre avstängning ligger enligt The Telegraph, i Suarez bråkiga bakgrund. 

Anfallaren har, i Premier League, redan blivit avstängd två gånger. Han blev avstängd för att ha gestikulerat mot Fulham-supportrar och han stängdes av åtta matcher efter hans rasistattack mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

Förlorar skytteligan

I Ajax blev Suarez avstängd för ett annat bett, bettet i Otman Bakkals axel. Då missade stjärnan sju matcher, dock var det Ajax själva som stängde av honom vid tre av matcherna. Det ska dock inte FA ta hänsyn till då det hände i en annan liga.

Något som är säkert är att Robin Van Persie nu med all säkerhet kommer att vinna skytteligan före uruguayanen. Van Persie har gjort 24 mål före Suarez 23 och förmodligen kommer skandalstjärnan att missa resten av säsongen, även om han får en chans att överklaga det kommande beslutet.

Luis Suarez biter Branislv Ivanovic


/
/
/
/
Relaterat
Här är listan som får Suarez att likna ett fromt lamm
Luis Suarez skapade sannerligen rubriker när han i helgen bet Branislav Ivanovic i armen. Men hur står han sig till tidigare absurda händelser inom sportens värld? Här listar vi nio av de värsta händelserna.
Efter bettet – nu stöttar Mike Tyson Suarez: "Shit Happens"
Luis Suarez har runt om i världen klassats som en idiot efter han bitit Branislav Ivanovic i armen. Nu får stjärnan ett oväntat stöd av en annan bitskt idrottare.
–Shit Happens, säger Mike Tyson.
Evra hånade Suarez – efter Uniteds 20:e ligatitel
Manchester United får nu, efter hattrick av Robin van Persie och seger mot Aston Villa, fira sin 20:e ligatitel – med att håna skandalspelaren Luis Suarez.
Efter bettet – stjärnan erbjuds anger management
Luis Suarez har ännu en skandal på sitt samvete. I Liverpools match mot Chelsea var stjärnan sugen på mer än mål – han var sugen på Branislav Ivanovic – och nu erbjuds han anger management.
Senaste nytt

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Motorsportens dödligaste helg inleds: "Ett h*lvete"

1 timme sedan
I helgen avgörs motorsportens dödligaste tävlingar. På Isle of Man har en person redan dött, den senaste av totalt 267 dödsfall. – De här människorna är "crazy", säger motorsportskommentatorn Janne Blomqvist.

Doldisen överglänste stjärnorna: "Härlig start"

1 timme sedan
Annika Sörenstam och Madelene Sagström fick slita under första varvet i Scandinavian Mixed. Då gick det desto bättre för Sagströms gamla gymnasiekompis Elin Arvidsson. En jättehärlig start, säger 30-åringen.

Förbundets Stenson-besked: "Förändrar inget"

2 timmar sedan
Brytningen mellan Henrik Stenson och Svenska golfförbundet tycks stå fast. Detta trots att att det stora golfbråket mellan PGA och LIV ser ut att vara över. Som jag förstår det har inte det här beslutet ändrat något, säger generalsekreteraren Gunnar Håkansson.

von Eckermann och Salming sommarpratar

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann och Bianca Salming finns med bland årets sommarpratare. I juli kommer de svenska idrottsstjärnorna att dela med sig av sina liv i Sommar i P1.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.