Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mancini på väg bort – andretränaren tar över

- 13/05/2013, 11:22 -
Roberto Mancini r på väg bort från Manchester City.
1 av 3

Roberto Mancini r på väg bort från Manchester City.

Ap / SCANPIX

Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City.
2 av 3

Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City.

Montage: Faksimil/Youtube.com

Manuel Pelligrini uppges ta över.
3 av 3

Manuel Pelligrini uppges ta över.

AP / SCANPIX

Manchester Citys Roberto Mancinis framtid i klubben har länge varit osäker – nu ersätts han av andretränaren Brian Kidd för säsongens sista två matcher.

MANCHESTER. Roberto Mancini hyllades stort förra året när han ledde Manchester City till en första ligatitel sedan 1968. Denna säsong gick inte lika bra med en andraplats i ligan, ett misslyckande i Europa och en förlust i FA-cup-finalen mot Wigan.

Nu kan Mancini vara tvungen att lämna klubben och bli ersatt av Málagas Manuel Pellegrini. Någon övergång är ännu inte bekräftad men City kommer att under säsongens två sista matchers att ledas av andretränaren Brian Kidd, något som visar i vilken riktning Mancini är på väg, skriver Daily Mail.

Bråkat med spelare

Förutom den titellösa säsongen uppges ett flertal bråk ligga bakom ett eventuellt tränarbyte. Bland annat har Mancini öppet setts bråka med Joe Hart, Vincent Kompany och Samir Nasri. Även bilder på när tränaren fysiskt bråkade med Mario Balotelli spreds snabbt över Internet bara några veckor innan försäljningen av den hetlevrade italienaren.

Mancini själv förnekar alla uppgifter om att han skulle vara på väg bort från klubben men han menar ändå att allt kan hända i fotbollen.

"Fick sparken efter vinster i Inter"

– Jag är glad över att arbeta för Manchester City. Jag är glad med mitt jobb, jag är glad vad vi har uträttat under de senaste tre åren. Jag är besviken nu när vi har förlorat finalen. Allt kan hända i fotboll. Jag fick sparken efter sju troféer med Inter. Det är inte mitt jobb att stoppa dessa rykten, sa han till Daily Mail.

Manuel Pellegrini har sedan 2010 tränat Malaga som har imponerat i Europa-spelet. Chilenaren har innan det tränat bland annat Real Madrid och Villareal.