Roberto Mancini r på väg bort från Manchester City.
1 av 3
Roberto Mancini r på väg bort från Manchester City. - Foto: Ap / SCANPIX
Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City.
2 av 3
Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City. - Foto: Montage: Faksimil/Youtube.com
Manuel Pelligrini uppges ta över.
3 av 3
Manuel Pelligrini uppges ta över. - Foto: AP / SCANPIX

Mancini på väg bort – andretränaren tar över

Manchester Citys Roberto Mancinis framtid i klubben har länge varit osäker – nu ersätts han av andretränaren Brian Kidd för säsongens sista två matcher.


Mancinis klubbar som tränare

2001–2002 Lazio
2002–2004 Fiorentina
2004–2008 Inter
2009–  Manchester City

MANCHESTER. Roberto Mancini hyllades stort förra året när han ledde Manchester City till en första ligatitel sedan 1968. Denna säsong gick inte lika bra med en andraplats i ligan, ett misslyckande i Europa och en förlust i FA-cup-finalen mot Wigan.

Nu kan Mancini vara tvungen att lämna klubben och bli ersatt av Málagas Manuel Pellegrini. Någon övergång är ännu inte bekräftad men City kommer att under säsongens två sista matchers att ledas av andretränaren Brian Kidd, något som visar i vilken riktning Mancini är på väg, skriver Daily Mail.

Bråkat med spelare

Förutom den titellösa säsongen uppges ett flertal bråk ligga bakom ett eventuellt tränarbyte. Bland annat har Mancini öppet setts bråka med Joe Hart, Vincent Kompany och Samir Nasri. Även bilder på när tränaren fysiskt bråkade med Mario Balotelli spreds snabbt över Internet bara några veckor innan försäljningen av den hetlevrade italienaren.

Mancini själv förnekar alla uppgifter om att han skulle vara på väg bort från klubben men han menar ändå att allt kan hända i fotbollen.

"Fick sparken efter vinster i Inter"

– Jag är glad över att arbeta för Manchester City. Jag är glad med mitt jobb, jag är glad vad vi har uträttat under de senaste tre åren. Jag är besviken nu när vi har förlorat finalen. Allt kan hända i fotboll. Jag fick sparken efter sju troféer med Inter. Det är inte mitt jobb att stoppa dessa rykten, sa han till Daily Mail.

Manuel Pellegrini har sedan 2010 tränat Malaga som har imponerat i Europa-spelet. Chilenaren har innan det tränat bland annat Real Madrid och Villareal. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.