Matthew Ghent för några veckor sedan i ett badkar fyllt med 20 pundssedlar.
1 av 2
Matthew Ghent för några veckor sedan i ett badkar fyllt med 20 pundssedlar. - Foto: © BPM MEDIA/FACEBOOK
Ghent dömdes till 10 veckors villkorlig dom efter att ha trakasserat sin före detta flickvän.
2 av 2
Ghent dömdes till 10 veckors villkorlig dom efter att ha trakasserat sin före detta flickvän. - Foto: © BPM Media/Facebook

Förre fotbollsproffset terroriserade sitt ex – nästan till självmord

Den förre Aston Villa-målvakten Matthew Ghent ville bjuda sitt ex på en utlandsresa – men hon vägrade. Då började han att stalka henne och göra henne så illa tillmods att hon funderade på självmord.


Domen

Han dömdes till två års skyddstillsyn, beordrad att delta i ett behandlingsprogram för kvinnomisshandlare, fick besöksförbud hos sin före detta flickvän och fick betala 750 pund i böter till henne. 

NORTHAMPTON. Förra veckan dömdes den före detta 32-årige fotbollsspelaren Matthew Ghent till 10 veckors villkorligt efter att ha stalkat och terroriserat sin före detta flickvän. 

Ghent, som hade en misslyckad proffskarriär i bland annat Aston Villa och Barnsley, kunde inte hantera att hans ex tackade nej till att följa med honom på en resa och började därför att terrorisera henne. 

Till att börja med bombarderade Ghent den 30-åriga kvinnan med 70 mejl och sms på 15 dagar. Sedan valde han att ta sig till hennes arbetsplats för att konfrontera henne.

"Har aldrig känt mig så instängd"

Kvinnan har mått mycket dåligt och berättade för rätten att hon både har funderat på att fly landet och begå självmord

– Jag har aldrig känt mig så instängd och isolerad som under vårt förhållande, sa hon i Northamptons domstol.

Förra veckan valde Ghent att erkänna att han hade trakasserat kvinnan. Domaren kommenterade domen och sa att han var en "sann stalkare". 

Men frågan är hur allvarligt han tog på åtalet och sedan domen?

Badade i pund

Bara veckan innan hans erkännande publicerade han bilden ovan där han ligger i ett badkar fyllt av 20 pundssedlar. Han skrev också: "För att jag kan. Dra åt helvete", och fortsatte:

– Bottenlagret var faktiskt 50 pundssedlar. Jag tyckte det var "för bling" att lägga 50 pundssedlarna överst".

Faktum är att det inte är hans första dom gällande liknande händelser för Ghent. 2006 fick han sitta i fängelse i tre månader efter att ha attackerat och trakasserat sin dåvarande flickvän. 

Han ska ha sparkat henne i magen när hon var gravid med deras barn och tagit ett strypgrepp på henne för att han tyckte att hon dekorerade en julgran fel. 

Därefter skrämde han kvinnan från att lämna honom genom att hota att skära halsen av hennes mamma och slå sönder hennes vindruta om hon försökte fly till bilen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.