Det blev 3,5 år i Brighton för Poyet.
Det blev 3,5 år i Brighton för Poyet. - Foto: Ap/SCANPIX

Han fick sparken – under direktsändning

Brighton-tränaren Gus Poyet, 45, fick under söndagen sparken – live i teve. Beskedet kom till honom när han satt som expert i BBC:s sändningar av Confederations Cup.


När Brighton åkte ur playoffspelet till Premier League i maj begärde klubbens tränare Gus Poyet att få lämna laget efter tre och ett halvt år bakom rodret. Något som han under söndagen fick äta upp – och det rejält.

Mitt under BBC:s livesändning av Confederations Cup gav programledaren Poyet, som satt i studion som expert, beskedet att han hade fått sparken från Brighton.

En chockad Poyet visste inte riktigt var han skulle ta vägen i direktsändningen.

– Klubben har fortfarande inte kommunicerat det här till mig. Inget sms, inget mejl, sa han och fortsatte:

"Försöker de jävlas med mig?"

– Jag är nog den förste som befinner sig i den här situationen. Alla tittare kan dra sina egna slutsatser om sättet som jag har fått beskedet, av dig. Det är väldigt sorgligt, de gjorde mig stolt. Att inte kunna svara i telefonen eller på sms är ovanligt.

Efter Poyets tidigare transferbegäran blev han avstängd av klubben. Så att han fick sparken var knappast någon skräll – dock var tidpunkten kanske inte den bästa.

– Försöker de jävlas med min karriär? Vi får se, det är för tidigt för att veta. Jag ser fram emot att få svar i det här, sa Poyet som även meddelade att han tänker överklaga Brightons beslut. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!