Brasilien
1 av 10
Neymar och Fred har varit två av Brasiliens bästa spelare i turneringen. - Foto: Pierre Teyssot/Andre PennerAP/Scanpix
Brasilien
2 av 10
Fred gör 1-0 efter fint förarbete av Neymar. - Foto: Pierre Teyssot/Andre PennerAP/Scanpix
Fotboll
3 av 10
Edinson Cavani gjorde 1-1 efter slarv från Thiago Silva. - Foto: Pierre Teyssot/Andre Penner/AP/Scanpix
Uruguay
4 av 10
I den 13:e minuten fick Uruguay straff. - Foto: Bruno Magalhaes/AP/Scanpix
Brasilien vs Uruguay
5 av 10
Men Diego Forlans skott var för löst och Julio Caesar kunde rädda bollen. - Foto: Pierre Teyssot/Andre Penner/AP/Scanpix
Brasilien
6 av 10
100 000 demonstranter hade samlats på gatorna i Belo Horizone. - Foto: AP/Scanpix
Demonstranter
7 av 10
Demonstranterna anser att staten inte borde lägga miljardsummor på fotbolls-VM. - Foto: AP/Scanpix
Brasilien
8 av 10
Man vill att pengarna läggs på till exempel skolor och brottsbekämpning. - Foto: Bruno Magalhaes/AP/Scanpix
Brasilien
9 av 10
Polisen vädjade till FIFA om att skjuta upp matchen. - Foto: Ap/SCANPIX
Brasilien
10 av 10
De protesterar för att enorma summor av skattepengar går till att bygga fotbollsarenor – och inte stoppa de stora klyftorna mellan fattiga och rika i landet. - Foto: Ap/SCANPIX

Skakat Brasilien avgjorde i slutminuterna

Brasilien är vidare till final i Confederations Cup efter 2-1 mot Uruguay. Stor matchhjälte blev Paulinho med ett nickmål i 86:e minuten.

Finalen spelas 30 juni.

BELO HORIZONTE. Samtidigt som fotbollsfesten Confederations Cup pågår i Brasilien ökar missnöjet mot den brasilianska staten.

Inför Brasiliens semifinalmatch mot Uruguay hade över 100 000 demonstranter samlats på gatorna i Belo Horizone för att protestera mot att staten spenderat enorma summor på fotbolls-VM i stället för på till exempel utbildning och brottsbekämpning. Det gick till och med så långt att polisen vädjade till FIFA om att skjuta upp matchen.

Men FIFA valde att matchen skulle spelas – och Uruguay var nära att chocka Brasilien efter bara 13 minuter. David Luiz drog ner Diego Lugano i straffområdet, men Diego Forlans straff räddades av Julio Caesar.

Paulinho stor matchhjälte

I stället var det Brasilien som tog ledningen – och än en gång var det superstjärnan Neymar som låg bakom målet. I den 41:a minuten tog han vackert ner ett inlägg i straffområdet och försökte lobba bollen över målvakten Fernando Muslera. Men bollen gick i stället till en anstormande Fred som satte ledningsmålet i högra hörnet.

Men Uruguay kom tillbaka. I den 48:e minuten slarvade Thiago Silva rejält i eget straffområde och Napolis skyttekung Edinson Cavani kunde placera in 1-1.

Det var dock Brasilien som skulle få sista ordet. Med bara minuter kvar att spela nådde Tottenham-aktuelle Paulinho högst på en hörna och knoppade in 2-1.

/
/

Golfstjärnan opererad – missar major

Han är främste svenske poänggöraren

Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.