Här är hyllningen till Beckham – i lego

Det är få fotbollspelare som har en lika framgångsrik karriär bakom sig som David Beckham. Nu hedras 38-åringen med en film som iscensätter hela hans karriär – i lego.


I mitten av maj, strax efter Paris Saint-Germain bärgade ligatiteln, annonserade David Beckham ut att han lägger skorna på hyllan. Med sex Premier League-titlar, ligatitlar i fyra olika länder, 115 landskamper och en Champions League-titel får man blygsamt säga att ikonen har haft en mäktig karriär. 

Han har dessutom varit i centrum för många fotbollshistoriska händelser genom åren. Vem kommer inte ihåg när engelska supportrar hängde dockor klädda i Beckhams landslagströja efter det uppmärksammade röda kortet mot Argentina i VM 1998? Eller hans otaliga magiska frisparkar och briljanta crossbollar?

Som en hyllning till den numera 38-årige före detta mittfältaren har det japanska animatörbolaget Mori Pictures sammanfattat hans karriärs viktigaste händelser – i lego.


Det är inte första gången som något historiskt på fotbollsplanen tar sig in i legots världen. Även Zlatan Ibrahimovic minnesvärda cykelspark mot England i höstas förevigades i en legoproduktion

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!