Här är världselvan – över alla tider.
1 av 12
Här är världselvan – över alla tider. - Foto: SCANPIX
Målvakt: Lev Jasjin, Sovjetunionen. Var aktiv mellan 1949 och 1971. Kallades för den svarta spindeln och vann  Har vunnit EM-guld, OS-guld och lett sitt Sovjet till en VM-semifinal.
2 av 12
Målvakt: Lev Jasjin, Sovjetunionen. Var aktiv mellan 1949 och 1971. Kallades för den svarta spindeln och vann Har vunnit EM-guld, OS-guld och lett sitt Sovjet till en VM-semifinal. - Foto: Ap/SCANPIX
Vänsterback: Paolo Maldini, Italien. Var aktiv mellan 1984 och 2009 och alla år i Milan. Har flera mästerskapsmedaljer och fem Champions League-segrar.
3 av 12
Vänsterback: Paolo Maldini, Italien. Var aktiv mellan 1984 och 2009 och alla år i Milan. Har flera mästerskapsmedaljer och fem Champions League-segrar. - Foto: AP/SCANPIX
Mittback: Franz Beckenbauer, Västtyskland. Var aktiv mellan 1964 till 1983. Der Kaiser vann VM-guld, EM-guld och Europacupen.
4 av 12
Mittback: Franz Beckenbauer, Västtyskland. Var aktiv mellan 1964 till 1983. Der Kaiser vann VM-guld, EM-guld och Europacupen. - Foto: AP/SCANPIX
Mittback: Bobby Moore, England. Var aktiv mellan 1958 och 1978. Vann VM-guld och Uefa Cupen.
5 av 12
Mittback: Bobby Moore, England. Var aktiv mellan 1958 och 1978. Vann VM-guld och Uefa Cupen. - Foto: Ap/SCANPIX
Högerback: Cafu, Brasilien. Var aktiv mellan 1989 och 2008. Har vunnit allt av betydelse där han har spelat.
6 av 12
Högerback: Cafu, Brasilien. Var aktiv mellan 1989 och 2008. Har vunnit allt av betydelse där han har spelat. - Foto: AP/SCANPIX
Vänstermittfältare: Johan Cruijff, Holland. Var aktiv mellan 1964 och 1984. Blev utsedd till Europas bäste fotbollsspelare tre gånger och vann allt på klubblagsnivå. Ett VM-silver med Holland också.
7 av 12
Vänstermittfältare: Johan Cruijff, Holland. Var aktiv mellan 1964 och 1984. Blev utsedd till Europas bäste fotbollsspelare tre gånger och vann allt på klubblagsnivå. Ett VM-silver med Holland också. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Innermittfältare: Zinedine Zidane, Frankrike. Var aktiv mellan 1988 och 2006. De stora matchernas man. Zizou vann allt på den högsta nivån och blev utsedd till världens bäste fotbollsspelare tre gånger.
8 av 12
Innermittfältare: Zinedine Zidane, Frankrike. Var aktiv mellan 1988 och 2006. De stora matchernas man. Zizou vann allt på den högsta nivån och blev utsedd till världens bäste fotbollsspelare tre gånger. - Foto: AP/SCANPIX
Innermittfältare: Diego Maradona, Argentina. Var aktiv mellan 1976 och 1997. Vann VM-guld åt Argentina och var en kultfigur i Napoli.
9 av 12
Innermittfältare: Diego Maradona, Argentina. Var aktiv mellan 1976 och 1997. Vann VM-guld åt Argentina och var en kultfigur i Napoli. - Foto: AP/SCANPIX
Högermittfältare: Alfredo di Stéfano (till vänster på bilden), Argentina (men spelade i tre landslag). Var aktiv mellan 1945 och 1966. Var Real Madrids bäste spelare när de hade sin storhetsperiod på 50- och 60-talet.
10 av 12
Högermittfältare: Alfredo di Stéfano (till vänster på bilden), Argentina (men spelade i tre landslag). Var aktiv mellan 1945 och 1966. Var Real Madrids bäste spelare när de hade sin storhetsperiod på 50- och 60-talet. - Foto: AP/SCANPIX
Anfallare: Lionel Messi, Argentina. Den enda aktiva i startelvan. Har vunnit priset som världens bäste fotbollspelare fyra år i rad. Har gjort flest mål i historien under en och samma säsong.
11 av 12
Anfallare: Lionel Messi, Argentina. Den enda aktiva i startelvan. Har vunnit priset som världens bäste fotbollspelare fyra år i rad. Har gjort flest mål i historien under en och samma säsong. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Anfallare: Pelé, Brasilien. Var aktiv mellan 1956 och 1977. Vann VM tre gånger (!) och har blivit utsedd till både århundradets bäste idrottare och fotbollspelare.
12 av 12
Anfallare: Pelé, Brasilien. Var aktiv mellan 1956 och 1977. Vann VM tre gånger (!) och har blivit utsedd till både århundradets bäste idrottare och fotbollspelare. - Foto: Ap/SCANPIX

Här är världens bästa startelva – genom tiderna

Maradona, Pelé, Zinedine Zidane och Lionel Messi. Alla nämns ofta som världens bäste fotbollsspelare någonsin. Men hur ser världens bästa startelva ut? Det brittiska fotbollsmagasinet World Soccer har utsett sin världselva.


Om du hade fått bestämma alla tiders bästa fotbollselva, hur hade den sett ut då? I nutid hade nog de flesta haft Cristiano Ronaldo och Lionel Messi som självklara val. Kanske hade även Gigi Buffon eller Iker Casillas fått en plats? 

Det brittiska fotbollsmagasinet World Soccer har i alla fall utsett elva spelare till sin världselva. Och på den får bara Messi en plats i anfallet bredvid en viss Pelé.

Kika in bildspelet för att se alla spelare som tar plats i den åtråvärda startelvan. 

/
/
/
/
Relaterat
Stjärnmålvaktens karriärsbyte (?) – nu blir han rockstjärna
Petr Cech, 31, har varit en av Chelsea viktigaste spelare i snart ett decennium nu. Men börjar tjecken titta på andra karriärsvägar nu när han börjar komma upp i åren? Nu ska 31-åringen nämligen uppträda på en rockfestival – som trummis.
Målet: Om 40 år ska robotar vara bättre världsmästarna i fotboll
Hört talas om RoboCup? Det är robot-VM i fotboll. De tusentals deltagarna har nu satt upp ett gemensamt mål – att bli bättre än världens bästa fotbollslag 2050.
Hångel, shopping och strandhäng – så semestrar stjärnorna
Miami, Ibiza och Milano. Det är inte vilka pittoreska orter som helst som världens bästa fotbollsspelare avnjuter sina få, men lyxiga, semesterdagar.
Schulman: "Jag hade kunnat vara världens bäste fotbollsspelare"
I sin populära podcast berättar Alex Schulman att han hade potential att bli världens bästa fotbollsspelare – och att han var bättre än tidigare AIK-spelaren Martin Åslund i unga år. Nu svarar Åslund på Schulmans påstående. – Han var bättre på att snacka än att spela, säger Åslund till Nyheter24.
Senaste nytt

Sverige vann måstematchen mot Italien med 1-0

Uefa öppnar för ryska ungdomslag

2 timmar sedan
Ryska fotbollsungdomar ska inte behöva lida för vad landets vuxna ägnar sig åt för galenskaper. Därför öppnar Uefa för att släppa in ryska ungdomslag i europeiska turneringar.

Premier League 2023/24: Vilken tränare får sparken först?

3 timmar sedan
Premier League 2023/24 är i full gång. Här är de fem fotbollstränare i den engelska högstaligan som riskerar att få sparken om de inte lyckas vända på skutan snart.

Skrällen – Falk ersätter Musovic

3 timmar sedan
Sverige gör två förändringar till kvällens viktiga Nations League-match mot Italien. Mest oväntat: Jennifer Falk ersätter Zecira Musovic i målet.

EU sätter stopp för gummigranulat på fotbollsplaner

3 timmar sedan
Åtta år har Sveriges planskötare på sig för att byta ut gummigranulatet från fotbollens konstgräsplaner.

Schippers slutar: "En resa utan ånger"

idag 15:22
Sjukamparen valde att satsa på sprint – och blev framgångsrik.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.