Här är pussen som får homofober att rasa

En puss mellan två vänner av det manliga könet. Det var allt som krävdes för att den brasilianske fotbollsspelaren Emerson Sheik tvingades be om ursäkt till Corinthians supportrar – som protesterade utanför träningsanläggningen.


SÃO PAULO. Det var under en middag förra helgen som Corinthians anfallare Emerson Sheik pussade sin vän, restaurangchefen Izac Azar, under en utekväll. Tillsammans med vänner var Sheik och hans flickvän ute på Azars restaurang vilket resulterade i en oskyldig puss mellan kompisarna. 

Den 34-årige anfallaren publicerade sedan bilden, som bara var på skoj, på Instagram där hatet växte sig stort – och det snabbt. 

Bad om ursäkt för pussen

Flera Corinthians-supportrar tog sig under måndagen till lagets träningsanläggning och protesterade mot pussen. Med sig hade de stora banderoller och skyltar som deklarerade att den enkla kärleksförklaringen mellan vännerna inte var okej. 

Sheik kände sig då manad att be om ursäkt för pussen. Enligt 101greatgoals löd den så här:

Fotboll är en väldigt macho värld. Jag vill vara väldigt tydlig med att jag inte har gjort någonting för att uppröra någon. Om någon blev upprörd ber jag om ursäkt. Det här var personen Emerson, inte fotbollsspelaren Emerson.

"De betedde sig fördomsfullt"

Men han tyckte samtidigt att supportrarnas beteende var oacceptabelt. 

– Jag bryr mig väldigt mycket om Izac och han betyder väldigt mycket för mig. Hans fru är gravid i nionde månaden. Supportrarna reagerade på ett dåligt sätt. De betedde sig fördomsfullt, säger han enligt 101greatgoals

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!