Spelare uppmanades att ha regnbågsfärgade skosnören för några veckor sedan i Storbritannien.
Spelare uppmanades att ha regnbågsfärgade skosnören för några veckor sedan i Storbritannien. - Foto: AP / Scanpix

Spelare i Skottland får kritik efter olämplig tweet mot homosexuella

Fraser Mullen i Hibernian har hamnat i blåsväder och blivit kritiserad efter ett inlägg på Twitter där han gör homofobiska uttalanden.


Skottlands Jämställdhet Network har kritiserat kommentarerna. Tom French, politisk samordnare kommenterar tweeten så här: 

– Det finns aldrig en ursäkt för homofobi och sådant språk är särskilt skadligt när det kommer från en offentlig person som kan ses som en förebild för många unga människor. Vår forskning har visat att det fortfarande finns ett stort problem med fördomar mot HBT-personer i den skotska idrotten. Vi kommer att fortsätta arbeta med SFA och fotbollsklubbarna för att göra idrotten till en välkomnande miljö för alla.

Fraser Mullen skrev tweeten bara någon vecka efter en stor kampanj i Storbritannien, men han har nu tagit bort sin tweet. 

Regnbågsfärgade skosnören delades ut till varje fotbollsspelare i alla 134 professionella klubbar i Storbritannien. Varje spelare uppmanades att bära skosnörena i deras klubbmatcher helgen den 21-22 september. Kampanjens budskap "Right Behind Gay Footballers" var utformad för att få igång en förändring i attityder och göra fotbollen mer gayvänlig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!