Tyskarna var nöjda över att ha hittat rätt.
1 av 5
Tyskarna var nöjda över att ha hittat rätt. - Foto: aksimil / Per Mertesackers Facebook
Per Mertesacker och René Adler på ett av tågen.
2 av 5
Per Mertesacker och René Adler på ett av tågen. - Foto: aksimil / Per Mertesackers Facebook
Här är en lapp där Mertesacker har skrivit ner hur man ska åka till Wembley.
3 av 5
Här är en lapp där Mertesacker har skrivit ner hur man ska åka till Wembley. - Foto: Faksimil / Tyska förbundet
Inte vana vid att åka tunnelbana.
4 av 5
Inte vana vid att åka tunnelbana. - Foto: Faksimil / Tyska förbundet
Wembley var slutmålet.
5 av 5
Wembley var slutmålet. - Foto: Faksimil / Tyska förbundet

Mind the gap (!) – landslagsstjärnorna tog tuben till Wembley

Tyskland kan ha hittat ett nytt segerrecept. Istället för att ta bussen till träningen så tog man tunnelbanan i London anförda av Arsenal-stjärnan Per Mertesacker.


Tyskland möter under tisdagskvällen England på Wembley i London i en träningsmatch då båda nationerna är klara för VM nästa år. Under måndagen skulle de ha träning på arenan inför matchen och de valde att ta sig dit på ett ganska oväntat sätt.

De skippade bussen för att istället ta tunnelbanan till arenan och Londonborna sprang på stjärnor som Per Mertesacker, Andre Schürrle och René Adler i tunnelbanans värld. 

På det tyska förbundets hemsida poängterar man att det inte rör sig om något PR-trick och att det är första gången på 150 år som landslaget åker tunnelbana. Anledningen var istället att man ville slippa de överbelastade gatorna som det skulle innebära att åka buss.

För att ta sig ut till Wembley inledde de med att åka Bakerloo Line till shoppinggatan Baker Street, innan man där bytte till Metropolitan Line ut till Wembley. Per Mertesacker, till vardags i Arsenal och hemmahörande i London fick agera reseledare. Men frågan är hur bra han faktiskt hittar i sin hemstad? På en bild håller tysken en lapp där det står "Route to Wembley" (Vägen till Wembley).

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.