Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miiko Albornoz hoppar av landslaget

- 11/01/2014, 18:14
Väljer Chile.
1 av 5

Väljer Chile.

TT NYHETSBYRÅN

Man får ingen andra chans i media menar han.
2 av 5

Man får ingen andra chans i media menar han.

Andreas Hillergren / Andreas Hillergren

Albornoz vill spela VM.
3 av 5

Albornoz vill spela VM.

Andreas Hillergren / Andreas Hillergren / SCANPIX

MFF spelaren följer inte med till Abu Dhabi på måndag.
4 av 5

MFF spelaren följer inte med till Abu Dhabi på måndag.

Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Beskedet kom under eftermiddagen på lördagen.
5 av 5

Beskedet kom under eftermiddagen på lördagen.

Andreas Hillergren / Andreas Hillergren

Turerna har varit många kring Miiko Albornoz, 23. Nu tackar han nej till landslaget för att istället representera Chile.
– Jag tror att det är bäst för min utveckling, säger han.

Den 12 december förra året presenterade förbundskapten Erik Hamrén landslagstruppen som var uttagen att delta på den januariturné som avreser till Abu Dhabi på måndag. Med i truppen fanns högerbacken Miiko Albornoz

Något som väckte uppmärksamhet, då Albornoz dömts för sexuellt utnyttjande av barn efter att haft sex med en fjortonårig flicka.  

–  Min skyldighet som förbundskapten är att ta ut de spelare som jag sportigt sätt anser är bäst, sa Hamrén om uttagningen. 

Uttagen till Chile landslag

Nu har dock Albornoz valt bort Sverige, för Chile. Det var framförallt två saker som avgjorde hans beslut, enligt Svenskfotboll.se.

– Jag tror att det är bra för mig och min utveckling som fotbollsspelare. Dessutom lockar självklart möjligheten att få spela VM i sommar. Det är ju i så fall en dröm som går i uppfyllelse, säger Albornoz och fortsätter: 

Familjen från Chile

– Men jag har också väldigt starka band till Chile. Min familj kommer därifrån och jag har mycket släkt kvar. Jag kommer faktiskt precis därifrån. Hela familjen var och firade jul med släkten i Chile.

Miiko Albornoz menar att den mediala uppståndelsen kring det sexbrott han dömdes för i februari förra året också påverkat beslutet. 

– Det är klart att det spelade in. Det kommer alltid att förfölja mig och skrivas om varenda gång jag eventuellt blir uttagen i det svenska landslaget. I medias ögon är det svårt att få en andra chans, säger han.