Fredag 30 Jul
Stockholm

Försökte muta spelare i IFK Värnamo – riskerar sex års fängelse

En spelare i Jönköpings kommun misstänks för grovt givande av muta.
En spelare i Jönköpings kommun misstänks för grovt givande av muta. Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

En fotbollsspelare i Jönköpings kommun är misstänkt för att ha försökt muta en spelare i IFK Värnamo. Han sägs vara spelberoende, men nekar själv till alla anklagelser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I höstas fick en spelare i IFK Värnamo ett erbjudande om att ta emot en muta i samband med en match mot Gais i superettan. Spelaren vägrade att ta emot mutan och IFK Värnamo polisanmälde händelsen, skriver Jnytt.

Strax före klockan elva på onsdagsförmiddagen anhölls en 23-årig man som spelar för en klubb i Jönköpings kommun, misstänkt för grovt givande av muta. Han har tidigare spelat i bland annat division 1.

Riskerar sex års fängelse

– Han är en erkänt stor gamblare, han gillar att spela. Vad jag har hört är han spelberoende, så tyvärr är det inte överraskande att det är just han som är misstänkt för det här, säger en källa till Jnytt.

Åklagare Johan Lindmark berättar för tidningen att han även greps under onsdagen i trakterna kring Huskvarna och fördes till polishuset i Jönköping. Om spelaren döms riskerar han mellan sex månaders och sex års fängelse.

Nekar till alla brott

Under torsdagseftermiddagen släpptes han, men misstankarna kvarstod. Nu har han själv tagit kontakt med Jnytt för att rentvå sitt namn.

– Jag håller inte på med sådant, jag är oskyldig, säger han och nekar till alla brott och är också upprörd över anklagelserna om att han skulle vara spelberoende.

– Jag spelar inte, jag håller inte på med sådant.

Både spelaren och andra i utredningen har blivit förhörda, berättar spelarens advokat Anders Tolke för Jnytt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela