Måndag 3 Okt
Stockholm

Så känner du igen oss som egentligen skulle ha blivit fotbollsproffs

Större uppskattning än så här får du inte för dina fotbollskunskaper va?
Större uppskattning än så här får du inte för dina fotbollskunskaper va?. Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Du hade ju levt lyxliv och spelat fotboll professionellt om du bara ville – eller hur? Här är tio punkter som avgör om du egentligen skulle ha blivit fotbollsproffs

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Efter tre-fyra öl berättar du gärna om hur "extremt lovande" du var för dina nya vänner. 

2. Du är stolt över att ha fått betalt för att spela fotboll. Att det sedan, de facto, var så att du fick dispens av chefen att sluta två timmar tidigare för att hinna till korpenmatchen är något du gärna utelämnar från historien.

3. Du återkommer ofta till samma historia – höjdpunkten i karriären. Den där lokala cupfinalen i P13 då du slog en djupledsboll som gav moderklubben och laget segern i Coca Cola-cup. Den finaste dagen i ditt liv. Om du inte missminner dig så gjorde den insatsen dig aktuell för distriktslaget. 

4. Du lever i förnekelse och försöker glömma bort att dagens supertalanger är tio år yngre än du. Du ser dig själv lite som J-O Waldner – "det evigt gröna trädet".

5. Du skyller din något knackiga bollteknik på vinteruppehållet.

6. Du tror att du bär upp den italienska – tajta – landslagströjan som Francesco Totti men det överensstämmer inte riktigt med sanningen:

7. Du tar korpenspelandet lite för seriöst. Jämför lagkamraterna med fotbollsstjärnor ("Anders på högerbacken är vår Dani Alves"), studerar tabellen som om det vore Premier League ("BK Öl i paus är i dålig form – de har torskat två raka") och skadeläget oroar dig på riktigt ("Varför i helvete skulle han ut och jogga för, han visste ju att vi har match på söndag"). 

Men det missade avancemanget från korpens division 4-serie till division 3 var självklart inte lagets fel utan domarens. Det är alltid domarens fel. 

8. Du är en materiallirare av rang. Har koll på vilka världsstjärnor som bär vilka skor och köper Nikes nya, chockgula, pjucks inför varje säsong. Problemet är att Cristiano Ronaldos skrikfärgade skor inte är i symbios med Rågsved IP:s 7-mannaplans slitna konstgräs på samma sätt som på Santiago Bernabéus nyklippta golfgreen.

9. Du skryter om att du har spelat med eller mot en bänkad spelare i Superettan.

10. Du har använt dig av en eller flera av dessa bortförklaringar till varför du inte blev fotbollsproffs:

– Jag var sen i utvecklingen. Hade tränaren bara haft tålamod så...

– Tjejer och nödraketer (folköl) tog över när jag var 15 år, annars...

– Tränaren spelade mig som vänsterback trots att jag var uppenbart bäst på innermittfältet. Om inte tränaren hade varit blind så...

– Jag hade för dåliga lagkamrater. Precis som för Zlatan i landslaget. I en bättre miljö hade jag...

– Hade jag inte vrickat foten innan uttagningen till elitpojklägret 2004 hade Sverige spelat VM om en månad. 

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.