Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här skrivs historia – när Kosovo gör sitt första officiella landslagsmål

- 22/05/2014, 10:25 -
Albert Bunjaki gjorde Kosovos första officiella mål.
1 av 4

Albert Bunjaki gjorde Kosovos första officiella mål.

TT/AP

Matchen spelades i Mitrovica i Kosovo.
2 av 4

Matchen spelades i Mitrovica i Kosovo.

Ap

Cirka 17 000 åskådare såg matchen.
3 av 4

Cirka 17 000 åskådare såg matchen.

Ap

Kosovo förlorade matchen med 1–6.
4 av 4

Kosovo förlorade matchen med 1–6.

TT/AP

Kosovo har gjort sitt första officiella landslagsmål. I storförlusten mot Turkiet skrev Albert Bunjaki in sig i historieböckerna.

Kosovos landslag bildades efter att Jugoslavien upplöstes och spelade sin allra första match redan 1993. Kosovo är dock inte medlem i Fifa eller Uefa och landslagets matcher har varit inofficiella, fram till nu.

I januari tilläts Kosovo av Fifa att spela officiella träningsmatcher mot Fifas medlemsländer. Den första officiella matchen var mot Haiti i mars och slutade 0–0.

Under onsdagen spelade Kosovo sin andra officiella landskamp och den här gången gjorde landslagets första officiella mål. I 1–6-förlusten mot Turkiet reducerade Albert Bunjaki till 1–2 i den 35:e minuten.

Allsvenska spelare

Målet är givetvis en historisk milstolpe för Kosovo och ett av många steg till att landet inom en snar framtid kanske kan bli medlem i Fifa och delta i internationella tävlingar.

I matchen spelade Brommapojkarnas Dardan Rexhepi och förre Halmstad-spelaren Anel Raskaj. I premiärmatchen mot Haiti spelade även Helsingborgs Loret Sadiku och Ardian Gashi samt Örebros Shpetim Hasani.