1 av 7
Neymar – kungen av VM hittills. - Foto: Bernat Armangue/TT
Han gjorde två mål i Brasiliens 4–1-seger mot Kamerun.
2 av 7
Han gjorde två mål i Brasiliens 4–1-seger mot Kamerun. - Foto: Bernat Armangue/TT
Nu leder han skytteligan.
3 av 7
Nu leder han skytteligan. - Foto: Bernat Armangue/TT
Fred, som nästan mobbas i Brasilien, fick göra mål.
4 av 7
Fred, som nästan mobbas i Brasilien, fick göra mål. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Brasilien möter nu Chile i åttondelsfinal.
5 av 7
Brasilien möter nu Chile i åttondelsfinal. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Mexiko går vidare som två i Grupp A.
6 av 7
Mexiko går vidare som två i Grupp A. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Paul Childs
Mexiko vann med 3–1 mot Kroatien.
7 av 7
Mexiko vann med 3–1 mot Kroatien. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Paul Childs

Neymar-show: Brasilien vidare – efter stjärnans måluppvisning

Titeln som VM:s bäste spelare är stenhård. Brasiliens superstjärna Neymar är dock på god väg mot titeln efter ännu en jättematch – och nu är han uppe i skytteligaledning.

Kamerun–Brasilien 1–4 (1–2)

Målen: 0–1 (17) Neymar, 1–1 (26) Joël Matip, 1–2 (35) Neymar, 1–3 (49) Fred, 1–4 (84) Fernandinho.

Kroatien–Mexiko 1–3 (0–0)

Målen: 0–1 (71) Rafael Márquez, 0–2 (75) Andrés Guardado, 0–3 (82) Javier Hernandez, 1–3 (87) Ivan Perišić.

När Brasiliens spel hackar – då kliver den 22-årige superstjärnan Neymar fram. Brasilien såg länge skakiga ut mot Kamerun under den första halvleken. De individuella misstagen kom som på ett löpande band efter varandra och Kamerun var förtjänta av mer än ett 1–2-underläge i halvtid.

Men Neymar spelade som i trans och var obarmhärtig – även om Kameruns målvakt Charles Itandje skulle ha tagit 2–1-målet i den 35:e minuten.

Ett tidigt mål i den andra halvleken av Fred  av alla spelare – dödade spänningen i matchen.

Mexiko vann med 3–1

Brasilien vann till slut med 4–1 och möter nu Chile i åttondelsfinalen.

Även en annan åttondelsfinal är klar. Det blir Mexiko som får möta fullpottslaget Holland direkt i slutspelet. Det efter att Mexiko tagit en sen ledning genom Rafael Márquez – den ende spelare i VM-historien som har varit kapten för sitt landslag i fyra mästerskap. Därefter släppte alla spärrar och Mexiko vann till slut med 3–1.