Historien om VM-spelaren och pojken med Downs gör succé

Läs om kärlekshistorien mellan VM-forwarden Giorgios Samaras och Jay Beatty som gör succé på nätet.


Grekland i VM

Grekland slutade tvåa i sin grupp och avancerade därmed vidare till åttondelsfinal, där man kommer ställas mot Costa Rica. Matchen spelas 29 juni kl 22.00.

Historien tog sin början en varm vårdag i maj då Celtic precis hade vunnit ligan. På planen firade fotbollsspelare, tränare och läkare klubbens 43:e ligaguld. 

Men det fanns en till, mycket mindre kille på planen – Jay Beatty, 11. Han hade en guldmedalj runt halsen och satt tätt omsluten i Giorgios Samaras famn. 

Jay har Downs syndrom, älskar Celtic och vill se lagets alla matcher, men just det här var något speciellt – det här var nämligen den största dagen i hans liv. 


Fem veckor senare spelar Samaras fotbolls-VM för sitt Grekland. Hans lag spelar en avgörande match mot Elfenbenskusten och greken har just ordnat en straff. 

Medan han lägger upp bollen på straffpunkten står en elvaåring i ett helt annat land, flera hundra mil därifrån, med ögonen bara några decimeter från tv-skärmen och hoppas mer än någon annan på jorden att hans favoritspelare ska sätta bollen i mål. 

Samaras gör mål. Han sätter straffen och en hel nation jublar. Men ingen är gladare än lilla Jay från Skottland


Klippet, som har spridits likt en löpeld på nätet, nådde även Brasilien och Giorgio Samaras, som kom ihåg sin unge vän från Skottland. 

Det första VM-stjärnan gjorde var att spela in ett videoklipp till Jay där han tackade för stödet och hälsade att 11-åringen var varmt välkommen till Brasilien.

Samaras betalade gärna för resan och biljetter.

Se klippet här:


Jay kunde emellertid inte resa till Brasilien. Han hade andra saker inplanerade som inte gick att komma i från. Men 11-åringen – med det breda leendet och de stora glasögonen – sviker inte sina vänner. I stället spelade han in ett klipp för att tacka sin idol och önska honom stort lycka till. 

– Jag älskar dig och hoppas du vinner, avslutade Jay. 

Se hälsningen nedan:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.