Han slog till med ett drömmål i den första halvleken.
2 av 7
Han slog till med ett drömmål i den första halvleken. - Foto: Felipe Dana/TT
3 av 7
Muslera i Uruguays mål var på bollen men kunde inte tippa över det hårda skottet till hörna. - Foto: Marcio Jose Sanchez/TT
Radarparet Juan Quadrado och James Rodriguez fixade även 2–0.
4 av 7
Radarparet Juan Quadrado och James Rodriguez fixade även 2–0. - Foto: Marcio Jose Sanchez/TT
Det dansade landslaget har vunnit fyra raka VM-matcher.
5 av 7
Det dansade landslaget har vunnit fyra raka VM-matcher. - Foto: Fabrizio Bensch/TT
Det är bara att imponeras.
6 av 7
Det är bara att imponeras. - Foto: Fabrizio Bensch/TT
Kommer de ha de högre makterna med sig även mot Brasilien i kvartsfinalen?
7 av 7
Kommer de ha de högre makterna med sig även mot Brasilien i kvartsfinalen? - Foto: Fabrizio Bensch/TT

Colombia bet ifrån – när Uruguay slogs ut ur VM

Uruguay kunde inte repa sig efter Suárez skandaluttåg ur VM. Colombia – med VM:s nya skytteligaledare James Rodriguez i spetsen – visade vad fotboll handlar om när de tog sig till kvartsfinal mot Brasilien.

Colombia–Uruguay 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (28) James Rodriguez, 2–0 (50) James Rodriguez.

RIO DE JANEIRO. Ja, Brasilien kommer att få något rejält att bita (!) i när de ställs mot Colombia i kvartsfinal av VM. Den sydamerikanska grannen visade upp propagandafotboll när de besegrade ett slaget Uruguay med 2–0 i åttondelsfinalen

Segerregissören var 22-årige James Rodriguez. Rodriguez, till vardags i Monaco, stod VM:s kanske snyggast mål i den första halvleken. Colombianen tog ned en boll på bröstet stax utanför straffområdet, vände om, och drog till direkt på volley. Uruguays målvakt Fernando Muslera snuddade vid bollen men skottet var för hårt för att kunna tippa över ribban.

Och det var inte klart där. I inledningen av den andra halvleken slog de till igen med ett oerhört vackert mål. Juan Quadrado nickade ner bollen till Rodriguez som säkert kunde sätta 2–0.

Uruguay försökte, och hade chanser till en reducering mot slutet av matchen men slutresultatet skrevs till 2–0.

/
/
/
VM
/
/
Vinner Colombia mot Brasilien i kvartsfinalen?
Tack för din röst!

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.