Arjen Robben är ångerfull.
Arjen Robben är ångerfull. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Den holländske storstjärnan har gjort ett bra mästerskap.
Den holländske storstjärnan har gjort ett bra mästerskap. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Men han har kritiserats för filmningarna.
Men han har kritiserats för filmningarna. - Foto: © BildbyrŒn - COP 39 - SWEDEN ONLY / TimGroothuis

Robben efter filmningarna: "Jag borde inte gör det"

Arjen Robben har länge anklagats för att förstärka situationer. Nu ber stjärnan om ursäkt.

Holland–Mexico 2-1

0–1 Giovani Dos Santos (48), 1–1 Wesley Sneijder (88), 2–1 Klaas–Jan Huntelaar (90 str).

Resultatet innebär att Holland är klara för kvartsfinal, där man kommer ställas mot Costa Rica.

Holland vann åttondelsfinalen mot Mexico under torsdagskvällen. Efter att ha legat under med 0-1 med bara några minuter kvar av ordinarie tid lyckades man göra en bragdvändning, och när domaren blåste av hade Holland vunnit med 2-1.

Men eftersnacket kom att handla om något helt annat; nämligen Arjen Robbens ständiga filmningar

En av kritikerna var Mexicos karismatiske förbundskapten Miguel Herrera som inte var nådig i sin kritik mot den holländske storstjärnan.

– Han slängde sig mot marken tre gånger men ingen röt ifrån. Domaren borde ha varnat honom, eller kanske till och med gett honom ett rött kört, menar han.

Ber om ursäkt

Mest uppståndelse orsakade Robbens uppenbart överdrivna reaktion i straffområdet som resulterade i en matchavgörande straff.

Och nu ber han om ursäkt. Men inte för simhoppet i slutet av matchen, utan för en situation i slutet av första halvlek.

– Jag måste be om ursäkt. Den sista var straff, men den i första halvlek var filmning. Jag skulle inte ha gjort det, säger stjärnan ångerfullt.