De hjärtvärmande stunderna under VM har varit många.
1 av 5
De hjärtvärmande stunderna under VM har varit många. - Foto: Bildbyrån/Faksimil
David Luiz och Neymar kramar varandra och ber till gud.
2 av 5
David Luiz och Neymar kramar varandra och ber till gud. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
David Luiz tröstar James Rodriguez.
3 av 5
David Luiz tröstar James Rodriguez. - Foto: © BildbyrŒn - COP 95 - SWEDEN ONLY / Francisco Estrada Martinez
Brassarna uppmanade publiken att hylla sin förtvivlade motståndare.
4 av 5
Brassarna uppmanade publiken att hylla sin förtvivlade motståndare. - Foto: © Bildbyrån - COP 95 - SWEDEN ONLY / Francisco Estrada Martinez
Greklands landslag skänkte sina VM-bounsar till hemlandet.
5 av 5
Greklands landslag skänkte sina VM-bounsar till hemlandet. - Foto: Bildbyrån

Fotboll är mer än bara en sport – här är VM:s 5 finaste händelser

Fotboll är mer än bara pengar, våld och hat. Under VM har fansen och spelarna visat att världens största sport handlar om genuina känslor, medmänsklighet och kärlek.


Fotboll beskrivs av vissa som en sport för ointresserade, högavlönade stjärnor – påhejade av fans som drivs av hat och våld. 

Men världens nationalsport är väldigt mycket mer än så. Runt gräsdoftande fotbollsplaner sluter människor upp från världens alla hörn och visar ovillkorlig kärlek till sitt land eller lag på sätt som saknar motstycke.

Det spelar ingen roll var du kommer i från, hur rik du är eller vem du är kär i. På fotbollsplanen är alla välkomna för att manifestera kärlek och samhörighet. 

Här är 5 exempel på händelser under VM som visat att fotboll är mer än bara en sport. 

1. Grekiske landslagsmannen Georgios Samaras träffade 11-årige Jay Beatty, som har Downs syndrom, när de firade Celtics ligaguld i maj. 

Under VM såg fotbollsspelaren ett klipp när den lille pojken från Skottland firade ett av Samaras mål. Svaret: greken spelade in ett videoklipp där han bjöd in sin 11-årige vän på resa och biljetter till VM-slutspelet i Brasilien



Läs mer här. 

2. David Luiz och Neymar är två hyllade världsstjärnor med mängder av pengar och miljoner fans över hela världen. Men inför straffläggningen under åttondelsfinalen mot Chile brast det för de båda. 

Plötsligt satt de skakandes i gräset med tårar i ögonen och kramade om varandra medan de bad till gud. Plötsligt var de ingeting annat än små, svaga människor under fotbollens passionerade krafter. Plötsligt var de bara som du och jag.



3. Samuel Eto'o har ett rykte kring sig om att vara egoistisk och pengakär. Men när en ung kamerunsk supporter kom fram till storstjärnan efter en av landets VM-förluster brast det för 33-åringen. När det gråtande barnet fick sin kram klarade heller inte Eto'o att hålla känslorna i styr och även han började gråta medan huvudet vilade på pojkens axlar. 



4. De grekiska spelarna tackade ville inte ha sina ekonomiska bonusar, i stället tyckte man att pengarna kunde göra bättre nytta i hemlandet. "Vi vill inte ha någon extra bonus, vi vill inte ha pengar. Vi spelar bara för Grekland och dess folk", skrev man i ett brev som undertecknades av samtliga 23 spelare. 

Läs mer här. 

5. Brasilien vann kvartsfinalen mot Colombia. Efter matchen klarade inte den colombianska stjärnan James Rodriguez att hålla borta känslorna och började gråta. 

Det uppmärksammade David Luiz, mittback i Brasilien, som kramade om sin motståndare och ledde honom runt planen medan han uppmanade publiken att hylla den förtvivlade Rodriguez. 



/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.