En del som har hänt under 14 år.
En del som har hänt under 14 år.

Inspirerade pojke för 14 år sedan – här möts de igen

Förebilder kan betyda allt för små barn. Jonnie Peacock, som bara har ett ben, träffade David Beckham vid millenniumskiftet – och tackade honom 14 år senare för sitt paralympics-guld.


Idrottssagor är alltid speciella. När Jonnie Peacock var fem år gammal tvingades han att amputera ett av sina ben på grund av en hjärnhinneinflammation. Två år senare träffade han och hans mamma David Beckham

"Fantastiskt att träffa David igen"

Ett möte som inspirerade Peacock till att 2012 ta OS-guld på 100 meter i paralympics

Nu har Peacock och Beckham återförenats. De träffades på Sainsburys skoltävlingar i Manchester under helgen – för att inspirera kommande atleter.

– Det var fantastiskt att få träffa David igen, säger Jonnie enligt Mirror

"Underbart att se deras entusiasm"

Beckham fokuserade på de unga atleterna under tävlingarna.

– Den grupp av unga atleter som vi träffade är i en så spännande del av sina idrottskarriärer. Det var underbart att se deras entusiasm och motivation för idrotten.

/
/
/
Senaste nytt

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

1 timme sedan
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

1 timme sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Östersunds IK avgjorde i tredje perioden

1 timme sedan
Östersunds IK segrade hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Östersunds IK drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).

Norrköping segrare hemma mot Nässjö

1 timme sedan
Norrköping besegrade Nässjö på bortaplan i fredagens möte i Svenska Basketligan herr. 86-95 (19-19, 23-33, 32-27, 12-16) slutade matchen.