Zlatan grattas från alla håll.
1 av 2
Zlatan grattas från alla håll. - Foto: Ap
Zlatan Ibrahimovic i en dokumentär på onsdag.
2 av 2
Zlatan Ibrahimovic i en dokumentär på onsdag. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / Icon Sport

Konkurrentens vackra hyllning till Zlatan på födelsedagen

Zlatan Ibrahimovic är inte bara populär i Paris. Nu hyllas han på sin födelsedag även av konkurrentklubben Toulouse.


33 bilder som visar att Zlatan är king

Grattis på 33-årsdagen Zlatan. Vi älskar dig. Här är 33 bilder som visar varför du är king

”Käre Zlatan, i dag är det speciell dag för dig. Och, faktiskt, för hela Frankrike. Vadå hela Frankrike? För hela planeten! Jo, i dag är det din födelsedag. 33 år, samma ålder som Jesus Kristus, din son.”

Det skriver Ligue 1-klubben Toulouse i en födelsedagshyllning till Zlatan – och även hans söner uppenbarligen – på sin hemsida. I en film som klubben har publicerat  

I paketet finns två Toulouse-tröjor med sönernas namn – Maximilian och Vincent – tryckta på ryggen, tv-spelet Call of Duty och en salva för att lindra smärtan i hälen.

Läs hela brevet som är översatt av Aftonbladet

Käre Zlatan,

i dag är det speciell dag för dig. Och, faktiskt, för hela Frankrike. Vadå hela Frankrike? För hela planeten! Jo, i dag är det din födelsedag. 33 år, samma ålder som Jesus Kristus, din son.

Vi håller inte din frånvaro under det senaste TFC–PSG-mötet mot dig. Även om, det ska sägas, den gjorde en och annan besviken. Säkerligen kände du på dig att våra grabbar skulle göra en bra match och föredrog att dra dig ur redan före match. Vi kan inte göra annat än att hylla ditt förutseende. Alldeles oavsett, o store Z, ska du veta att trots det elaka nöje du haft av att göra mål på oss de senaste två säsongerna så är vi inte ondskefullt inställda.

Tvärtom, så vill vi tacka dig. För allt. Dels för den friska vind och den galenskap som du blåst in över Ligue 1 (och över hela Frankrike). För man behöver inte ens älska fotboll för att känna till ryktet hos den där jägaren från Malmö! Det finns, sedan din franska vistelse, ett före och ett efter Ibra. Du sa det själv när du kom hit, att du inte kände till Ligue 1, men att Ligue 1 kände till dig. Numera känner vi inte bara till dig, utan uppskattar dig.

Vi vill alltså tacka dig för den Zlatanmania som följt med varje besök du gjort hos oss, precis som överallt annars ute i landet. Du får supportrarna att drömma, stora som små, men inte bara de. Även mammorna, systrarna, kusinerna vill komma och se fenomenet Ibrahimovic. Zlatan, som samlar hela familjen runt den runda bollen.

Det är därför, på den här högtidsdagen, som vi ger dig ett paket med en överraskningspresent, som vi hoppas att både du och dina barn kommer att gilla. I det kommer du att finna en kräm för att behandla dina hälsmärtor, två av våra matchtröjor med dina småkillars namn på ryggen, ett tv-spel som du gillar så mycket, och – precis som Renato Civelli en kväll när PSG mötte Nice på Parc des Princes – skickar vi dig en kyss på halsen. Alltihop i din ära, förstås. 

/
Relaterat
Senaste nytt

Barcelona i muthärva – razzia mot spanska förbundet

Desiré Inglanders kaxiga hån mot Armand Duplantis 

1 timme sedan
I en video på Tiktok fylld med bilder på Armand Duplantis, passar Desiré Inglander på att håna – och hylla – sin pojkvän.

Förolämpade dopningskontrollant – stängs av

1 timme sedan
Svenska fotbollförbundet stänger av Malmö FF-stjärnan Pontus Jansson i två matcher, skriver Fotboll Skåne.

Mälarhöjdens IP kan stängas efter dödsskjutningen

2 timmar sedan
Stockholms stad överväger att stänga Mälarhöjdens idrottsplats efter skjutningen i onsdags kväll.

Åberg-feber i Rom: "Lite mer än jag är van vid"

2 timmar sedan
Ludvig Åberg har gått träningsrundor inför viktiga tävlingar förr. Det brukar bara inte se ut som på Marco Simone Golf & Country Club. Det är lite mer folk än jag är van vid på en vanlig onsdag, säger den nytända golfstjärnan inför helgens Ryder Cup.

Skidskyttestjärnan Linn Persson friade till pojkvännen Christian: "Han sa ja"

2 timmar sedan
Linn Persson är en av Sveriges främsta skidskyttar. Men hur mycket vet du egentligen om idrottarens liv utanför skidspåren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Persson: längden, frieriet till pojkvännen och medaljerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.