Fredag 14 Maj
Stockholm

Fotbollstalangen kom ut – med en dans

Michael Martin klev ut genom garderoben på skolbalen.
1 av 2
Michael Martin klev ut genom garderoben på skolbalen. Foto: Instagram
Robbie Rogers var en av de första professionella fotbollsspelarna som kom ut.
2 av 2
Robbie Rogers var en av de första professionella fotbollsspelarna som kom ut. Foto: Ap / TT bild

Hur kliver man som kille ut ur garderoben med stil? Jo, genom att dansa med kungen på skolbalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

INWOOD. 18-årige Michael Martin är en homosexuell fotbollsspelare. Likt många andra manliga idrottare som är gay, vågade han till en början inte komma ut. 

Berättade för sin vän

Michael, som är målvakt i fotbollslaget i Musselman High School i USA, var rädd för att bli mobbad om han berättade om sin läggning. Men allt ändrades när han till slut berättade för sin bästa vän – som också är hans lagkamrat. Vännen reagerade inte alls dåligt över vad Michael berättade, och sa att inget kunde förändra deras vänskap, skriver Huffington Post. 

Inspirerades av Robbie Rogers

Inspirerad av sin väns reaktion, och att LA Galaxys Robbie Rogers kommit ut, bestämde sig Michael för att berätta om sin sexuella läggning. 

Tidigare i år, på en skolbal på en annan skola än Michaels, kom han till slut ut. När balens kung skulle dansa sin första dans bjöd han upp Michael för en tryckare. Idag är Michael och balkungen ett par. 

Nästa år är det dags för Michael att börja college. Han hoppas att kunna fortsätta att satsa på sin fotbollskarriär där, skriver Huffington Post 

Kommentera
Kopiera länk
Dela