Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

11 "hemvändare" som floppat i svensk fotboll

- 17/01/2015, 18:41 -
Nyheter24 listar 15 spelare som floppat när de återvänt till svensk fotboll.
1 av 12

Nyheter24 listar 15 spelare som floppat när de återvänt till svensk fotboll.

Bildbyrån / Kollage

Daniel Majstorovic.
2 av 12

Daniel Majstorovic.

BILDBYRN / BILDBYRN

Rami Shaaban.
3 av 12

Rami Shaaban.

BILDBYRN / MARCUS ERICSSON

Ibrahim "Teteh" Bangura.
4 av 12

Ibrahim "Teteh" Bangura.

BILDBYRN / BILDBYRN

Patrik Gerrbrand.
5 av 12

Patrik Gerrbrand.

BILDBYRN / LENNART MNSSON

Sebastian Eguren.
6 av 12

Sebastian Eguren.

BILDBYRN / LENNART MNSSON

Björn Runström.
7 av 12

Björn Runström.

BILDBYRN / JOEL MARKLUND

Dulee Johnson.
8 av 12

Dulee Johnson.

BILDBYRN / BILDBYRN

Jan Tauer.
9 av 12

Jan Tauer.

BILDBYRN / BILDBYRN

César Santin.
10 av 12

César Santin.

BILDBYRN / BILDBYRN

Louay Chanko.
11 av 12

Louay Chanko.

BILDBYRN / BILDBYRN

Joseph Elanga.
12 av 12

Joseph Elanga.

BILDBYRN / DANIEL NILSSON

Här är spelarna som borde ha struntat i att återvända till svensk fotboll i ett försök att göra succé igen.

1. Daniel Majstorovic 

Mittbacken var mer eller mindre given i det svenska landslaget när han skadade sitt knä våren 2012. Samma vår beslutade sig Daniel Majstorovic för att lämna Celtic och skriva på för AIK. Tiden där blev inte som förväntat. 

Efter att ha blivit petad från en match sommaren 2013 struntade Majstorovic i att närvara på en samling. Dessutom uttalade han sig kritiskt mot klubben i media. Efter det fick han inte mycket speltid, och i januari 2014 kom klubben och Majstorovic överens om att bryta hans kontrakt, som egentligen skulle löpa över hela säsongen. Majstorovic avslutade då sin karriär. 


Bildkälla: Bildbyrån

2. Rami Shaaban

Rami Shaaban var en självklar del av den svenska landslagstruppen när han 2008 värvades till Hammarby från Fredrikstad i Norge. Redan i den åttonde omgången av allsvenskan skadade Shaaban sitt knä och blev borta resten av säsongen. 

Kommande år kom att bli sprängfyllda av skadeproblem för målvakten. Under sitt sista kontraktsår med Hammarby arbetade han i stället som målvaktstränare. Förmodligen blev han då Superettans bäst betalda målvaktstränare genom tiderna. 

Shaaban gjorde totalt 27 matcher för Hammarby. 


Bildkälla: Bildbyrån

3. Ibrahim "Teteh" Bangura 

AIK lånade tillbaka "Teteh" Bangura i sex månader från Bursaspor inför säsongen 2014. Klubben skulle bland annat stå för knäskadade Banguras operation. Problemet var att det tog ordentligt mycket längre tid för Bangura att komma tillbaka från skadan. 

Det blev ingen match i allsvenskan för den forne publikfavoriten. 


Bildkälla: Bildbyrån

4. Patrik Gerrbrand 

Hammarby låg illa till i allsvenskan 2009 när klubben värvade tillbaka den forne mittbackshjälten Patrik Gerrbrand från Fredrikstad. Gerrbrand var dock en skugga av sitt forna jag – och Hammarby åkte ur högstaserien. 

Mittbacken följde med klubben ned i Superettan, men han gjorde inga större avtryck där heller. När Gerrbrands kontrakt gick ut i slutet av 2011 valde Hammarby att inte förlänga hans kontrakt. 


Bildkälla: Bildbyrån

5. Sebastián Eguren 

Uruguayanen Sebastián Eguren var petad i Villarreal och behövde speltid för att behålla sin plats i landslaget inför VM 2010. Han lånades därför ut till AIK, till alla hammarbyares stora förtret. Det skulle dock visa sig att Eguren inte skulle göra samma succé i AIK som i Hammarby. I Solnaklubben fick han spela i en ovan, mer offensiv postition. Där fick han inte mycket uträttat. 

Det blev bara sju matcher för Eguren i AIK. Under dessa matcher gjorde han inte en enda poäng. Däremot lyckades han både med att bli utvisad och petad. 

Efter VM hade låneavtalet med AIK gått ut. Då skrev Eguren på för Sporting Gijon i den spanska högstaligan. 


Bildkälla: Bildbyrån

6. Björn Runström

Hammarby-favoriten Björn Runström skänkte klubbens supportrar framtidtro när han återvände till klubben 2011. Runström levde dock inte upp till förväntningarna: han mäktade endast med att göra tre mål i superettan under säsongen. 

När Runström fick reda på att han inte var given i startelvan inför säsongen 2012 beslutade han sig för att lämna klubben. Senare det året avslutade han sin fotbollskarriär – endast 28 år gammal. 


Bildkälla: Bildbyrån

7. Dulee Johnson

Dulee Johnson har ofta floppat vid sidan om planen, men han gjorde alltid det han skulle i både Häcken och AIK. Inför säsongen 2013 storsatsade Brage och värvade bland annat tillbaka Johnson till svensk fotboll. I Brage gick det dock inte riktigt så bra som klubben hade hoppats. I stället för att bli ett topplag i superettan hamnade laget hopplöst sist i tabellen. Johnson lyckades bara göra en assist på 20 matcher. 

Han lämnade Brage efter säsongen. 


Bildkälla: Bildbyrån

8. Jan Tauer

Även den gamla favoriten från Djurgården, Jan Tauer, värvades till Brage inför säsongen 2013. För honom gick det ännu sämre än för Dulee Johnson. Visserligen lyckades han göra ett mål, men annars gick det mesta i moll. Tauer gjorde endast åtta matcher och lyckades bli utvisad i en av dem. 

Efter säsongen lämnade Tauer Brage för Andrea Doria i division 4.


Bildkälla: Bildbyrån

9. César Santin 

Han tillhör en av Kalmars bästa spelare på 2000-talet. Det kunde man inte tro när man såg César Santin spela när han återvände till klubben från Apoel Nikosia sommaren 2014. På elva allsvenska matcher klarade han inte av att göra en enda poäng. 

Nu pekar det mesta på att Kalmar inte kommer att förlänga kontraktet med brassen. 


Bildkälla: Bildbyrån

10. Louay Chanko

2012 värvades Louay Chanko tillbaka till sin moderklubb Syrianska. Han var tänkt som klubbens frälsare, och första säsongen gick det helt okej. Klubben höll sig kvar i allsvenskan. Året därpå gick allt sämre. Chanko flyttades runt på olika positioner samtidigt som klubben rasade ur högsta serien. I superettan 2014 fick Chanko ofta fått agera ytterback. 

Chanko har ett snitt på blygsamma 4,3 poäng per säsong sedan han återvände till Syrianska. Det håller inte om man ska vara en av lagets ledande spelare. 


Bildkälla: Bildbyrån

11. Joseph Elanga

Malmö värvade tillbaka Joseph Elanga till klubben inför säsongen 2010. Den gången gjorde han inget större väsen av sig. Han var nämligen mestadels petad och mäktade bara med att spela tio allsvenska matcher under året. 

Efter säsongen kunde inte Elanga och klubben enas om ett nytt kontrakt och gick därför skilda vägar. Elanga beslutade sig för att avsluta sin karriär. 


Bildkälla: Bildbyrån