Här är beviset på att Gert Fylking är en riktig gubbjävel

- 27/03/2015, 09:53 -
Gert Fylking.
1 av 4

Gert Fylking.

TT Bild

Inlägget på Facebook.
2 av 4

Inlägget på Facebook.

Facebook

Lina Holmlund.
3 av 4

Lina Holmlund.

Privat/TT/TT

Fotbollsskor.
4 av 4

Fotbollsskor.

Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg SvD/30142

Gert Fylking tycker att damfotboll är som V75 med kor. Så det är väl ingen som är förvånad när han tycker att fotbollsskor är tillverkade för män – och inga andra.

Efter att Lina Holmlund skickat in en debattartikel till Nyheter24 och låtit sig intervjuas av Expressen angående bristen på ordentliga fotbollskor i damstorlek har debatten dragit igång ordentligt.

Först kritiserade Malmö FF:s före detta anfallare Alex Nilsson inlägget på sin Facebook-sida och nu har även Gert Fylking skrivit om det på sin frus blogg.

><><>><> ">> (><> ><> – ><>< src>

Bildkälla: TT Bild

I en intervju med Expressen får Fylking utveckla sina tankar om skodebatten. Han menar att debatten är riktad mot män – och att det inte handlar om att kvinnor inte kan köpa fotbollsskor i rätt storlek.

– Nej, det handlar inte om det. För det är män som tillverkar fotbollsskor och män som sedan ska använda fotbollsskorna. Och då tillverkar man fotbollsskor i mäns storlek, säger Fylking.

"Det är inte klokt!"

I ett märkligt resonemang säger han sig förstå att kvinnorna är "förfördelade" – men vänder det ändå tillbaka att det är männen det är synd om.

– Det är klart att de ska få göra det. Självklart ska de få göra det. Men om problemet nu har existerat länge. Pia Sundhage har uppfattat det i 20-30 år. Då borde något ha hänt på den tiden. Speciellt när vi har damfotbollsspelare som nu leder stora klubbar och leder stora landslag. Att de inte slagit larm? Det är ju fruktansvärt. Och det är fruktansvärt att våra stackars juniorer ska tvingas spela i undermåliga dojer. Det är inte klokt!