Fantastisk inramning.
1 av 5
Fantastisk inramning. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Malmö-bengaler i mötet mot AIK.
2 av 5
Malmö-bengaler i mötet mot AIK. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Som svarade med samma medicin.
3 av 5
Som svarade med samma medicin. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Elfsborgs premiärtifo.
4 av 5
Elfsborgs premiärtifo. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Statistiken.
5 av 5
Statistiken. - Foto: Nyheter24

Svenska fotbollsvåldet har börjat flytta ut från allsvenska arenorna

Yes! Det är mindre våld på fotbollsmatcher nu för tiden.


För två år sedan var det ungefär lika mycket fotbollsrelaterat våld inne på arenan som utanför. Men nu har det minskat inne på arenorna, skriver Sveriges Radio.

2012 omhändertogs 89 personer inne på allsvenska arenor enligt siffror från polisen, men förra året var den siffran bara 41 personer.

– Det här är en tendens åt rätt håll inne på arenorna. Men på utsidan går det inte åt rätt håll i dagsläget, säger Per Engström, ansvarig för frågor som rör idrottsrelaterat våld hos polisen, till Sveriges Radio.

Statistiken nedan är framtagen av P3 Nyheter.

Bildkälla: Nyheter24

Statistiken är tagen från Malmö, Göteborg och Stockholm.

– När det kommer flera tiotusentals personer till ett stort Stockholmsderby, eller en match i Malmö eller Göteborg, så är det klart att det blir en del stök på resan in. Men det är sällan så mycket våld som folk tror, säger Mats Enquist, från Svensk Elitfotboll och representerar klubbarna i herrallsvenskan och Superettan till Sveriges Radio.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd när du går på fotboll?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.