1 av 17
2 av 17
Inför Djurgården-AIK, 25 maj 2015 körde båda klackarna mosaiktifo. Matchen slutade 2–2 efter att Kerim Mrbati gjort två mål i andra halvlek. - Foto: Bildbyrån
5 av 17
16 april 2014 spelades det derby på Tele2. AIK tog en 3–0-ledning efter ett fantastiskt mål av Eero Markkanen, men efter det hände något. Djurgården tog över totalt och lyckades sätta två bollar, men AIK kunde hålla undan och vinna med 3–2. Lagens tifon var som vanligt av hög kvalité. - Foto: Bildbyrån
AIK:s tifo i matchen 16 april 2014.
6 av 17
AIK:s tifo i matchen 16 april 2014. - Foto: Bildbyrån
7 av 17
22 maj 2013 var det dags för derby i Solna. AIK bjöd på ett riktigt mäktigt mosaiktifo över tre etage. - Foto: Bildbyrån
Och Djurgården körde ett kaosigt flaggtifo. Matchen slutade 1–1.
8 av 17
Och Djurgården körde ett kaosigt flaggtifo. Matchen slutade 1–1. - Foto: Bildbyrån
9 av 17
Den 16 september 2013 var det dags för det sista derbyt någonsin på Råsunda. AIK valde att hylla sina legender och bad sina spelare att skriva in sig i historien. - Foto: Bildbyrån
10 av 17
Djurgården körde ett enormt Stockholmsinspirerat tifo. Matchen lyckades AIK vinna med hela 3–0. - Foto: Bildbyrån
11 av 17
Det man kommer ihåg från höstderbyt 2011 är kanske främst de första tio minuterna, där hela arenan tillsammans körde en protest mot SvFF och var knäpptysta. Efter tio minuter brakade det dock loss totalt. - Foto: Bildbyrån
Här är AIK:s tifo från höstderbyt 2011. Matchen kunde Djurgården vinna med 1–0.
12 av 17
Här är AIK:s tifo från höstderbyt 2011. Matchen kunde Djurgården vinna med 1–0. - Foto: Bildbyrån
13 av 17
Inför tvillingderbyt 2010 var det Djurgården som låg innan AIK i tabellen, och det speglade tifot också. AIK hade en riktigt dålig säsong och Djurgården kunde vinna med 2–1. - Foto: Bildbyrån
14 av 17
2010 var ingen bra säsong för AIK, men Mohamed Bangura och Ivan Turina kunde rädda AIK:s säsong. - Foto: Bildbyrån
15 av 17
Till vårderbyt 2007 körde AIK ett dubbeltifo. Först började det med AIK i flaggor... - Foto: Bildbyrån
Sedan övergick det till Sveriges flagga.
16 av 17
Sedan övergick det till Sveriges flagga. - Foto: Bildbyrån
17 av 17
Djurgården körde Dif-skölden i mosaik med flaggor runt om. Matchen slutade 3–1 till Djurgården. - Foto: Bildbyrån

Tvillingderbyts allra bästa tifon någonsin

Tvillingderby i Stockholm har länge varit en av Sveriges största matcher, och legat i framkant vad det gäller tifon. Här är de allra bästa från mötena.

1891 bildades två idrottsföreningar i Stockholm. Rivaliteten mellan klubbarna har bara blivit värre med åren och kampen på läktaren har vuxit år för år.

Här är några av de senaste årens bästa tifon.

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.