Fin kille.
1 av 5
Fin kille. - Foto: Bildbyrån
Alexis Sanchez gjorde en bra första säsong i Arsenal.
2 av 5
Alexis Sanchez gjorde en bra första säsong i Arsenal. - Foto: Bildbyrån
I år ska han leda laget till ligatiteln.
3 av 5
I år ska han leda laget till ligatiteln. - Foto: Bildbyrån
Han gjorde 16 mål förra säsongen.
4 av 5
Han gjorde 16 mål förra säsongen. - Foto: Bildbyrån
Alexis Sanchez.
5 av 5
Alexis Sanchez. - Foto: Bildbyrån

Stjärnans hjälp i katastrofen: "Har inte glömt sin hemstad"

Alexis Sanchez hemstad har drabbats av en katastrof. Men nu har han gjort vad han kunnat för att hjälpa till.


Arsenals stora stjärna Alexis Sanchez kommer från början från staden Tocopilla i Chile. Staden har i veckan drabbats av ovanligt stora mängder regn, och under tolv timmar fick staden samma mängd regn de brukar se på tre år. Olyckligt nog har sex personer avlidit på grund av detta.

Men Sanchez har gjort vad han kunnat för att hjälpa folket i sin hemstad. Enligt stadens borgmästare har han finansierat två stora lastbilar med akut hjälp med första-hjälpen-kit och rent dricksvatten

– Han har inte glömt bort sin hemstad och det är därför han involverar sig. Han kontaktat oss för att försäkra om att vi hjälper personerna i Tocopilla. Till att börja med har han hjälpt oss att få dit dricksvatten, första-hjälpen-kit och kläder, berättar borgmästaren Fernando San Roman till chilenska La Tercera.

Sanchez själv har uppmärksammat händelsen på sin Instagram:

”Det var här jag tog mina första stapplande steg, det var här jag lärde mig att spela fotboll, det är här min familj och mitt folk bor, det var här de såg mig växa upp. Det är tack vare Tocopilla jag blev den jag är i dag” skriver Sanchez bland annat i inlägget.
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du gjort samma sak?
Tack för din röst!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.