Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnans hjälp i katastrofen: "Har inte glömt sin hemstad"

- 18/08/2015, 16:51 -
Fin kille.
1 av 5

Fin kille.

Bildbyrån

Alexis Sanchez gjorde en bra första säsong i Arsenal.
2 av 5

Alexis Sanchez gjorde en bra första säsong i Arsenal.

Bildbyrån

I år ska han leda laget till ligatiteln.
3 av 5

I år ska han leda laget till ligatiteln.

Bildbyrån

Han gjorde 16 mål förra säsongen.
4 av 5

Han gjorde 16 mål förra säsongen.

Bildbyrån

Alexis Sanchez.
5 av 5

Alexis Sanchez.

Bildbyrån

Alexis Sanchez hemstad har drabbats av en katastrof. Men nu har han gjort vad han kunnat för att hjälpa till.

Arsenals stora stjärna Alexis Sanchez kommer från början från staden Tocopilla i Chile. Staden har i veckan drabbats av ovanligt stora mängder regn, och under tolv timmar fick staden samma mängd regn de brukar se på tre år. Olyckligt nog har sex personer avlidit på grund av detta.

Men Sanchez har gjort vad han kunnat för att hjälpa folket i sin hemstad. Enligt stadens borgmästare har han finansierat två stora lastbilar med akut hjälp med första-hjälpen-kit och rent dricksvatten

– Han har inte glömt bort sin hemstad och det är därför han involverar sig. Han kontaktat oss för att försäkra om att vi hjälper personerna i Tocopilla. Till att börja med har han hjälpt oss att få dit dricksvatten, första-hjälpen-kit och kläder, berättar borgmästaren Fernando San Roman till chilenska La Tercera.

Sanchez själv har uppmärksammat händelsen på sin Instagram:

”Det var här jag tog mina första stapplande steg, det var här jag lärde mig att spela fotboll, det är här min familj och mitt folk bor, det var här de såg mig växa upp. Det är tack vare Tocopilla jag blev den jag är i dag” skriver Sanchez bland annat i inlägget.
Hade du gjort samma sak?