Måndag 27 Sep
Stockholm

Den vidriga attacken mot Jordan Larsson

Henrik och Jordan Larsson.
1 av 5
Henrik och Jordan Larsson. Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Hemska ord på twitter.
2 av 5
Hemska ord på twitter. Foto:
Jordan Larsson har fått lite av ett genombrott i år.
3 av 5
Jordan Larsson har fått lite av ett genombrott i år. Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Det började med att han twittrade om matchen. Celtic ledde med 2–0 efter tio minuter.
4 av 5
Det började med att han twittrade om matchen. Celtic ledde med 2–0 efter tio minuter. Foto:
Jordan Larsson.
5 av 5
Jordan Larsson. Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

– När grova övertramp görs mot en ung spelare behöver vi som förening på ett tydligt sätt visa att det är oacceptabelt, skriver Helsingborg i ett uttalande.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under gårdagens match mellan Celtic och Malmö i kvalet till Champions League twittrade Jordan Larsson om matchen. Bland annat att det var fantastiskt att se hur Celtic, laget som hans pappa Henrik gjorde succé i, dominerade på och utanför planen.

Då fick han ta emot hård kommentarer från en twitter-användare.

"Din farbror är en död pundare" skrev han först. Efter det fortsatte han med att skriva "och äpplet faller inte långt från trädet"

Bildkälla: Twitter

Till historien hör att Henrik Larssons bror, Jordans farbror, dog 2009 till följd av sitt drogmissbruk. Henrik Larsson pratade om händelsen i sitt sommarprat 2011 och sa bland annat "jag känner ändå skuld, även om ingen hade kunnat göra honom fri från sina demoner. Jag skulle ha velat vara där med honom och slåss vid hans sida."

Bildkälla: Twitter

Helsingborg IF har gett sin syn på saken, när klubben i ett uttalande skriver:

"Helsingborgs IF tar starkt avstånd från all form av hat, hot och trakasserier. Det är beklagligt att individer i vårt samhälle inte kan acceptera olikheter, människors värde och allas rätt till en åsikt. Att det då även sker anonymt är ett oroväckande samhällsfenomen som behövs tas på stort allvar. När grova övertramp görs och dessutom mot en ung spelare behöver vi som förening på ett tydligt sätt visa att det är oacceptabelt. HIF jobbar dagligen med värdegrundsarbete i samhället. Vid sådana här mycket allvarliga händelser ser vi att behovet är ännu större och att fler aktörer behöver samverka.

för Helsingborgs IF
David Brodetsky, klubbdirektör"

Fördjävligt?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela