Måndag 2 Aug
Stockholm

Kaptenen hoppas på avbrottsfri match: "Blir väldigt jobbigt"

Kennedy har gjort mål i derbyn förut.
1 av 4
Kennedy har gjort mål i derbyn förut. Foto: Bildbyrån
Hammarby vill fixa avstånd till den allsvenska botten.
2 av 4
Hammarby vill fixa avstånd till den allsvenska botten. Foto: Bildbyrån
Straffmål på AIK:s Patrik Carlgren.
3 av 4
Straffmål på AIK:s Patrik Carlgren. Foto: Bildbyrån
Kennedy på Tele2.
4 av 4
Kennedy på Tele2. Foto: Bildbyrån

Hammarby-kaptenen hoppas att det inte bränns några bengaler under matchens gång i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kväll är det dags för derby på Tele2 Arena mellan Djurgården och Hammarby. Och Hamamrbys lagkapten Kennedy Bakircioglü hoppas inte att bengaler kommer att orsaka några spelavbrott.

– Det är en häftig känsla, det blir väldigt internationellt, så man får inte ta bort allting. Men samtidigt blir det väldigt jobbigt i längden när det kommer i flera omgångar, säger han till Aftonbladet.

Som regeln är nu blåser inte domaren igång matchen innan all bengalrök har skingrats, för att tv ska kunna sända matchen och för att alla på arenan ska kunna se matchen. Något som ofta gör att det blir långa avbrott, och påverkar spelarnas uppladdning.

– Om ni har varit ute och sprungit fyra-fem kilometer och sätter er i stolen så blir ni kvickt stela. Det gäller även fotbollsspelare, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till Aftonbladet.

Bildkälla: Bildbyrån

Men Bakircioglü är inte bara negativ till bengalerna. Han tycker att det ger matchen en internationell touch och att de ger bra stämning, det är just avbrotten han har problem med.

– Det får inte bli för mycket matchavbrott. Då tror jag att många på läktaren känner att det blir för jobbigt att gå på en match. Att det tar flera timmar. Om det tar femton-tjugo minuter, det får man ta, och sedan om vi går in i halvtid får de göra det igen, säger han till Aftonbladet.

Gillar du bengaler?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela