Kennedy har gjort mål i derbyn förut.
1 av 4
Kennedy har gjort mål i derbyn förut. - Foto: Bildbyrån
Hammarby vill fixa avstånd till den allsvenska botten.
2 av 4
Hammarby vill fixa avstånd till den allsvenska botten. - Foto: Bildbyrån
Straffmål på AIK:s Patrik Carlgren.
3 av 4
Straffmål på AIK:s Patrik Carlgren. - Foto: Bildbyrån
Kennedy på Tele2.
4 av 4
Kennedy på Tele2. - Foto: Bildbyrån

Kaptenen hoppas på avbrottsfri match: "Blir väldigt jobbigt"

Hammarby-kaptenen hoppas att det inte bränns några bengaler under matchens gång i kväll.


I kväll är det dags för derby på Tele2 Arena mellan Djurgården och Hammarby. Och Hamamrbys lagkapten Kennedy Bakircioglü hoppas inte att bengaler kommer att orsaka några spelavbrott.

– Det är en häftig känsla, det blir väldigt internationellt, så man får inte ta bort allting. Men samtidigt blir det väldigt jobbigt i längden när det kommer i flera omgångar, säger han till Aftonbladet.

Som regeln är nu blåser inte domaren igång matchen innan all bengalrök har skingrats, för att tv ska kunna sända matchen och för att alla på arenan ska kunna se matchen. Något som ofta gör att det blir långa avbrott, och påverkar spelarnas uppladdning.

– Om ni har varit ute och sprungit fyra-fem kilometer och sätter er i stolen så blir ni kvickt stela. Det gäller även fotbollsspelare, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till Aftonbladet.

Bildkälla: Bildbyrån

Men Bakircioglü är inte bara negativ till bengalerna. Han tycker att det ger matchen en internationell touch och att de ger bra stämning, det är just avbrotten han har problem med.

– Det får inte bli för mycket matchavbrott. Då tror jag att många på läktaren känner att det blir för jobbigt att gå på en match. Att det tar flera timmar. Om det tar femton-tjugo minuter, det får man ta, och sedan om vi går in i halvtid får de göra det igen, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du bengaler?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.