Berlusconi saknar Zlatan i Milan

- 07/10/2008, 08:07 -

"I honom såg jag all den stora potential som slutgiltigt har exploderat de senaste säsongerna".

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är inte längre Milans officiella ordförande – men han behandlas fortfarande som om han vore det. I en intervju i Corriere dello Sport pratar han om Zlatan Ibrahimovic, som gjorde ett spektakulärt mål på klack i lördags.

– Jag såg det inte, men folk har beskrivit det för mig. Det var ett mål av en storstjärna – som vi i Milan tidigare har försökt värva.

Värvningsförsöket han talar om var i augusti 2006, samtidigt som Milan fått poängavdrag för sin medverkan i calciopoliskandalen som lett till poängavdrag. I stället gick Zlatan till lokalkonkurrenten Inter, till Silvio Berlusconis besvikelse.

– Vi hade i princip redan en överenskommelse, men det var den där historien med åtta poängs avdrag. Vi var inte ens säkra på om vi skulle få vara med i Champions League, så affären sprack.

I stället köpte Milan anfallaren Ricardo Oliveira. En spelare som floppade, precis som Milan gjorde den säsongen. Samtidigt gjorde Zlatan Ibrahimovic succé i Inter med 15 mål i Serie A.

– Givetvis tyckte jag att det var tråkigt, för i honom hade jag sett all den potential som sedan slutgiltigt har exploderat de senaste säsongerna, säger Silvio Berlusconi i Corriere dello Sport.

Silvio Berlusconi skojar till det med en polis:

Skrivet av: