Tisdag 19 Okt
Stockholm

Pato är redo för Milanoderbyt

Den 19-årige brassen har gjort tre mål på lika många matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Milans 19-åriga supertalang Pato har inlett säsongen bra. Han är tillbaka i Brasiliens landslag, och på söndag har han goda chanser att för första gången få spela från start i ett Milanoderby. I en intervju med Corriere dello Sport får han frågan om vem han skulle vilja ta bort ifrån Inters lag för att öka Milans chanser.

– Om jag tar bort Maicon så har de andra kanonbra backar...Det samma händer om jag tar Ibrahimovic: Inter har jättebra anfallare, säger Pato till tidningen.

Pato, vars riktiga namn är Alexandre Rodrigues da Silva – artistnamnet har han fått från sin uppväxtstad Pato Branco – kommer att både spela med och mot andra brassar på söndag kväll.

– Jag gillar Mancini väldigt mycket, han är mycket bra just nu. Men även Maicon är riktigt bra.

På frågan om Adriano kan komma tillbaka till den nivå han en gång höll svarar Pato:

– Jag känner honom väl och förutom att han är en jättebra spelare är han en kanonkille. Ja, Adriano kommer att bli ännu bättre än tidigare.

Pato gillar även sin lagkamrat Ronaldinho, men hans stora idol är och förblir Ronaldo.

– Ja, han har varit min stora förebild. Jag går ofta in på Yuetube för att se hans mål. Jag skulle vilja ha hans fart och kraft när jag tar mig in i straffområdet, när jag är öga mot öga med en motståndare, säger Pato till Corriere dello Sport.

Se Pato:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela