Pato är redo för Milanoderbyt

Den 19-årige brassen har gjort tre mål på lika många matcher.


Milans 19-åriga supertalang Pato har inlett säsongen bra. Han är tillbaka i Brasiliens landslag, och på söndag har han goda chanser att för första gången få spela från start i ett Milanoderby. I en intervju med Corriere dello Sport får han frågan om vem han skulle vilja ta bort ifrån Inters lag för att öka Milans chanser.

– Om jag tar bort Maicon så har de andra kanonbra backar...Det samma händer om jag tar Ibrahimovic: Inter har jättebra anfallare, säger Pato till tidningen.

Pato, vars riktiga namn är Alexandre Rodrigues da Silva – artistnamnet har han fått från sin uppväxtstad Pato Branco – kommer att både spela med och mot andra brassar på söndag kväll.

– Jag gillar Mancini väldigt mycket, han är mycket bra just nu. Men även Maicon är riktigt bra.

På frågan om Adriano kan komma tillbaka till den nivå han en gång höll svarar Pato:

– Jag känner honom väl och förutom att han är en jättebra spelare är han en kanonkille. Ja, Adriano kommer att bli ännu bättre än tidigare.

Pato gillar även sin lagkamrat Ronaldinho, men hans stora idol är och förblir Ronaldo.

– Ja, han har varit min stora förebild. Jag går ofta in på Yuetube för att se hans mål. Jag skulle vilja ha hans fart och kraft när jag tar mig in i straffområdet, när jag är öga mot öga med en motståndare, säger Pato till Corriere dello Sport.

Se Pato:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.