Under en presskonferens vid 11-tiden under fredagen presenterade AIK personen som ersätter Andreas Alm som huvudtränare.
1 av 5
Under en presskonferens vid 11-tiden under fredagen presenterade AIK personen som ersätter Andreas Alm som huvudtränare. - Foto: BildbyrŒån / Petter Arvidson
Det blir Rikard Norling.
2 av 5
Det blir Rikard Norling. - Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren/Scanpix
"Jag är naturligtvis väldigt glad som ni alla säkert förstår. Jag har en stark passion för den här klubben", säger Rikard Norling på en presskonferens.
3 av 5
"Jag är naturligtvis väldigt glad som ni alla säkert förstår. Jag har en stark passion för den här klubben", säger Rikard Norling på en presskonferens. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
"Att få stå här igen som ansvarig tränare, med betydlig mer erfarenhet och kunskap än vad jag hade när jag var här sist, gör att själva helhetskänslan är fantastisk", fortsätter Rikard Norling.
4 av 5
"Att få stå här igen som ansvarig tränare, med betydlig mer erfarenhet och kunskap än vad jag hade när jag var här sist, gör att själva helhetskänslan är fantastisk", fortsätter Rikard Norling. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Rikard Norling ersätter alltså Andreas Alm, som varit huvudtränare i AIK i fem år.
5 av 5
Rikard Norling ersätter alltså Andreas Alm, som varit huvudtränare i AIK i fem år.

Här är AIK:s nya tränare

I morse gick AIK officiellt ut med att klubbens tränare Andreas Alm får gå. Här är personen som ersätter honom.


Efter fem år som huvudtränare sparkas Andreas Alm från AIK fotboll.

– Skälet är att den rådande situationen totalt sett inte är bra för AIK. När kort- och långsiktig potential i dag summeras för de områden som definierar hur AIK mår med Alm som chefstränare är beslutet att vi i dag nått vägs ände, säger klubbens sportchef Björn Wesström, i ett pressmeddelande.

Under en presskonferens vid 11-tiden under fredagen presenterade AIK personen som ersätter honom. Och det blir Rikard Norling som blir ny huvudtränare i klubben.

– Jag är naturligtvis väldigt glad som ni alla säkert förstår. Jag har en stark passion för den här klubben. Att få stå här igen som ansvarig tränare, med betydlig mer erfarenhet och kunskap än vad jag hade när jag var här sist, gör att själva helhetskänslan är fantastisk, säger Rikard Norling på presskonferensen.

Rikard Norling har tidigare tränat AIK. Han var först andretränare under Stuart Baxter i slutet på 90-talet. 2005 kom han tillbaka och tog laget till serieseger i superettan. Året efter blev det silver i allsvenskan. I november 2008 slutade han dock som tränare för klubben, trots att han hade stöd både från spelartruppen och supportrar.

Men nu är han alltså tillbaka i AIK – och det blir full fart direkt. Redan på måndag väntar ett Stockholmsderby mot Djurgården hemma på Friends arena.

– Jag kommer in i ett läge där det är full fart, säger Rikard Norling.

/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Rikard Norling en bra värvning för AIK?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.