Skandalscener utspelade sig på Stade Velodrome efter England-Ryssland i går.
1 av 4
Skandalscener utspelade sig på Stade Velodrome efter England-Ryssland i går. - Foto: Bildbyrån
Uefa meddelar att det kommer bli ännu högre säkerhet kring matcherna.
2 av 4
Uefa meddelar att det kommer bli ännu högre säkerhet kring matcherna. - Foto: Bildbyrån
35 personer skadades.
3 av 4
35 personer skadades. - Foto: Bildbyrån
Ryska fans stormade den engelska läktarsektionen.
4 av 4
Ryska fans stormade den engelska läktarsektionen. - Foto: Bildbyrån

Uefa agerar – kan straffa Ryssland efter läktarskandalen

Efter skandalen på Stade Velodrome i går granskas nu Ryssland av Uefa på tre punkter: läktarstormning, pyroteknik och rasistiskt beteende.


Det var i går, direkt efter slutsignalen i matchen mellan England-Ryssland, som omkring 300 ryska supportrar stormade den engelska läktarsektionen. Folk försökte fly i panik och totalt skadades 35 personer inne på arenan.

I dag har Uefa öppnat ett disciplinärt förfarande mot Ryssland som kommer granskas på tre punkter. Läktarstormning, pyroteknik och rasistiskt beteende.

"Uefa uttrycker sin avsky för de våldsamma upploppen som hände i Marseille och uttrycker sin oro för incidentsrna som skedde på arenan. Det är fullständigt oacceptabelt. Uefa erkänner att det var problem med säkerheten på Stade Velodrome och kommer utföra förändringar för att stärka upp med personal för säkerheten på arenorna", skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Däremot frias England helt och hållet. Det som sker utanför arenorna är ingenting som Uefa granskar.

Beslut om eventuellt straff tas på tisdag.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Ryssland spela vidare i EM utan publik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.