Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cristiano Ronaldo har nått nya milstolpar – historisk för Portugal

- 18/06/2016, 21:30 -
Cristiano Ronaldo – historisk för Portugal.
1 av 2

Cristiano Ronaldo – historisk för Portugal.

Bildbyrån

128 A-landskamper – såja!
2 av 2

128 A-landskamper – såja!

Bildbyrån

​Cristiano Ronaldo fortsätter slå rekord på rekord. Nu har han nått en ny milstolpe då har brutit Luis Figos rekord som den portugis med flest landskamper på meritlistan.

Han är ett mål ifrån att bli först någonsin att göra mål i fyra olika EM-slutspel. Han är tre mål ifrån att gå upp jämsides med Michel Platini som främste målgörare i EM-historien.

Men nu har Cristiano Ronaldo åtminstone nått ett par nya milstolpar. Lagkaptenen startade givetvis för Portugal i matchen mot Österrike och blev då den spelare med flest antal landskamper för nationen: 128 stycken. I och med det passerade han Luis Figo.

Ronaldo klev också upp på 16 EM-matcher totalt, lika många som Lilian Thuram (Frankrike) och Edwin van der Sar (Nederländerna), men har chans att bli ensam på den tronen om han spelar Portugals sista gruppspelsmatch mot Ungern.

Läs också om Ronaldos fina gest gentemot en cancersjuk pojke i Portugal.

Skjuter Ronaldo Portugal till EM-guld?