Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1424
reaktioner idag

AIK släpper nytt matchställ – hyllas stort

AIK firar 125 år. Det gör de genom att släppa en jubileumströja som ska användas i en match.

AIK är vågade med sin nya matchtröja.

Men tröjan ska bara användas i en match. I alla fall i nuläget.

Det är i matchen mot walesiska Bala Town i Europa Leaguekvalet som tröjan ska användas.

Matchen är nu på torsdag.

AIK fyllde 125 år under 2016. Det är något som klubben firar stort. När klubben går in i Europa League-kvalet på torsdag mot walesiska Bala Town så kommer de spela med en helt ny jubileumströja.

Den nya tröjan, en grå sådan med den gamla loggan på bröstet hyllas nu stort av AIK-anhängare.

Tröjan kan komma att användas fler gånger men i dagsläget är det bara i den första matchen mot Bala Town som det är spikat att klubben ska använda tröjan. AIK fotbolls VD Mikael Ahlerup har uttalet sig om tröjan:

– Det är en hyllning till att AIK är 125 år. Så de är cementgråa med det gamla klubbmärket, säger Ahlerup till Expressen.

Även på ett AIK-forumet, Gnagarforum så hyllas tröjan.

En användare skriver "Det var ett läckert tredjeställ. Bra jobbat!" medan en annan hyllar den vågde modellen. "det är ju det som är grejen med ett tredjeställ, att här så ska man ju få gå lite utanför ramarna."

För de som är intresserade av att köpa tröjan så kommer den släppas nu på tisdag i en begränsad upplaga.

– 1891 stycken om jag inte är helt fel ute. Försäljningen ska först och främst riktas mot säsongskortinnehavare och därefter mot allmänheten, säger Ahlerup till Expressen.

Ska AIK spela i grått?

Mer:

Det hände igen! Löw snuskade sig på nytt