Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex personer dömda för matchfixning i division 1

- 30/06/2016, 11:26

Bildbyrån

Sex personer, varav tre fotbollsspelare i södra Sverige, har dömts för matchfixning.

Tre spelare i Kristianstads FF har dömts för att de tagit muta för att manipulera utgången i en match den 7 oktober 2013.

En av de mutade spelarna gjorde en polisanmälan och erkände själv att han tagit mutan, och de döms trots att de andra förnekar.

– Spelaren är trovärdig. Hans berättelse innehåller moment som enligt praxis ska krävas för att den ska kunna läggas till grund för en fällande dom, som att berättelsen framstår som klar, levande, rik på detaljer och är fri från överdrifter. Dessutom stöds hans uppgifter i några fall av annan bevisning, vilket stärker intrycket av tillförlitlighet, skriver hovrättspresidenten Lennart Svensäter i ett pressmeddelande.

Ytterligare två har dömts för utpressning och olaga tvång, när de ska ha tvingat en av spelarna att se till att han fick ett rött kort och orsaka en straff i en match den 17 maj 2014, samt för försök till utpressning mot spelaren vid två tillfällen i juni 2015.

De tre fotbollsspelarna och en av de som mutat dem får villkorliga domar. De båda andra döms till fängelse i ett år respektive ett år och två månader.

Skönt att de åkte fast?