1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Frankrikes kelgris sköt nationen till EM-final: "Ge honom guldbollen"

Antoine Griezmann frälste Frankrike i semifinalen mot Tyskland.


Den har målats upp som "den moraliska finalen", semin mellan regerande världsmästaren Tyskland och Frankrike. Och det var en match som sannerligen levde upp till förväntningarna både i spelet på planen och stämningen på läktarplats.

Länge såg det ut att bli en mållös historia i första halvlek – men på tilläggstid blåstes straff för Frankrike efter att Bastian Schweinsteiger spelat handboll. Hemmanationens nye kelgris Antoine Griezmann stegade fram och var säker från elva meter.

I mitten av den andra halvleken var han framme igen. Den här gången efter tyskt slarv och ett finfint förarbete från Paul Pogba. Från nära avstånd var Griezmann påpassligt på rätt plats och stötte in 2-0-målet för Frankrike.

På Twitter lät hyllningarna knappast vänta på sig.

Nu är "Les Blues" klart för EM-final där man ställs mot Portugal.

Vill du läsa fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: