Ännu en bortatorsk för Svennis

Mexiko lever mycket farligt i VM-kvalet. Förlust mot Honduras i natt med 1-3.


Sven-Göran Eriksson och hans Mexiko fick på onsdagen uppleva en hemsk VM-kvalomgång. Utgången blev den sämsta tänkbara. Samtidigt som mexikanarna själva torskade mot Honduras med 1-3 vann de tuffaste konkurrenterna USA och Costa Rica sina respektive matcher.

Barcelonas Rafa Marquez saknades i Mexikos uppställning på grund av en avstängning – något som Svennis blev varse om under matchens gång. Honduras etta, som sattes av Birminghams Carlo Costly, föregicks av en uppenbar hands som domaren lyckades missa. Samme Costly gjorde 3-0 på klassiskt forwardsvis i minut 78, och däremellan hade Carlos Pavón omarkerad volleyskjutit in 2-0. I slutet fick Mexiko trösta sig med ett straffmål av Nery Castillo.

– Jag tycker vi rör oss i rätt riktning. För att kvalificera oss för VM måste vi vara starka hemma och spela med stolthet. Om vi fortsätter göra det, då är vi på rätt spår, säger matchens kung Costly enligt Fifas hemsida.

På hemmaplan har Sven-Göran Eriksson lyckats bra med sitt lag, men på bortaplan är han helt borta. Inte en enda av fem tävlingsmatcher på gästande mark har svensken vunnit med Mexiko.

Tre poäng på tre matcher är facit så här långt för Mexiko i det avgörande Nord- och Centralamerikanska VM-kvalet, CONCACAF. Hur länge får Svennis gå bort sig på bortaplan?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!