Argentina förnedrat – av Bolivia

Diego Maradona pressad efter Bolivias 6-1-kross i nattens VM-kval.

Gårdagens stora skräll i VM-kvalet skedde i Sydamerika. I Bolivias huvudstad La Paz, på 3600 meters höjd, bjöd hemmanationen på en sällan skådad föreställning. Jättarna Argentina, med Diego Maradona som förbundskapten, blev förnedrade med ofattbara 6-1(!).

Luis Gonzalez kvitterade Bolivias 1-0 ledning efter 25 minuter, men resterande 65 skulle bli en mörk period i Argentinsk fotbollshistoria. Förlusten är den största sedan laget förlorade med 0-5 mot Colombia 1993.

– Varje bolivianskt mål var som ett knivhugg i hjärtat, sade en uppgiven Maradona enligt Fifas hemsida.

Hemmalagets Joaquin Botero firade med att göra hattrick. Sjakhtar Donetsk-stjärnan Marcelo Martins, Alex da Rosa och Didi Torrico hjälpte till att fullborda bomben. Maradona har haft lite av en smekmånad så här långt som förbundskapten för sin nation. Frågan är hur det låter nu. Det lär krävas förbättring omgående om kritikstormen inte ska bli alltför tuff.

Argentina ligger alltjämt på en VM-plats. Men vad spelar det för roll när sådant här inträffar?