Örfilen som skakar Tyskland

Lukas Podolski gillade inte vad Ballack sade. Örfilade lagkaptenen.


Tyskland stormar mot VM 2010. På onsdagen besegrades Wales med 2-0 och tyskarna är obesegrade så här långt i kvalet. Men framgången är inget någon pratar om nu. Nu handlar allt om Lukas Podolski. Håller 23-åringen på att bli spritt språngande galen?

Mitt under gårdagens match kom den tyska lagkaptenen och Chelseastjärnan Michael Ballack fram till Podolski för att utdela några taktiska direktiv. Podolski höll inte med och svarade – med en örfil. Innan ett fullskaligt bråk hann sätta igång var Per Mertesacker och Philipp Lahm framme och avbröt det hela.

– Det som hände skedde ute på planen. Vi reder ut det här internt och för mig är det utagerat, sade Podolski enligt tyska Bild.de.

Ballack verkade inte ha tagit smällen överdrivet hårt, men var besviken och gav sin syn på saken:

– Han är en ung spelare som har mycket kvar att lära. Jag hade någonting att säga honom som han inte höll med om. Det var en taktisk sak. Det måste han kunna ta utan att börja slåss.

Även Oliver Bierhoff, den förre nickspecialisten som numera jobbar som teammanager för det tyska landslaget, är besviken på 23-åringen.

– Om lagkaptenen säger något får man inte reagera på det sättet. Snäsa av, ja, rentutav bli handgriplig. Vi ska diskutera saken i lugn och ro. Jag tror inte på några konsekvenser, säger Bierhoff.

Oavsett repressalier eller ej. Det är inte första gången Lukas Podolski smutsar ner sitt eget varumärke som fotbollsspelare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!