Hammarby startade antimobbningskampanj – nu tar Persbrandt ställning mot mobbning

- 15/09/2016, 21:21 -
Mikael Persbrandt visar sitt stöd mot Hammarbys antimobbningskampanj.
1 av 2

Mikael Persbrandt visar sitt stöd mot Hammarbys antimobbningskampanj.

Bildbyrån/Facebook

2 av 2

BILDBYRN / BILDBYRN

Det som startade med en 13 åring från Jönköping har nu lett till en stor kampanj från Hammarby som stöttas av Mikael Persbrandt.

Nyligen startade Hammarby en antimobbningskampanj efter att en Hammarbysupporter tagit ett eget intiativ att hjälpa en ung kille som blivit utsatt för mobbning.

Det hela startade med att Linda, mamma till Simon,13 år la upp ett inlägg på Facebook där hon beskrev hur hennes son blivit mobbad i skolan, något som även Nyheter24 skrivit om tidigare.

Hammarbysupportern startade efter det en insamling i syfte att få hela familjen som bor i Jönköping till Stockholm för en helg med aktiviteter. Och med VIP-biljetter till Hammarby-Häcken som höjdpunkt den 22 september.

Engagemanget har varit enormt och den senaste siffran för två dagar sedan visade att 42 500 kronor hade kommit in, skriver FotbollDirekt.

Sedermera hoppade även Hammarby på tåget och startade en kampanj under namnet Hammarby mot mobbning inför matchen mot Häcken. Fem kronor av varje biljett som säljs till matchen kommer att gå till Friends och enligt klubbens officiella hemsida siktar de på 30 000 åskådare.

Och nu har även filmstjärnan Mikael Persbrandt hoppat på Kampanjen. På sin Facebook la han under torsdagen upp en video där han tar ställning mot mobbning.

Från att ha varit skämtsam i början och pratat om hans egna fotbollskarriär som slutade med andra intressen, ledd av ett busigt leende så blev han desto seriösare.

Han berättar att han tar ställning mot mobbning och ber folk hjälpa till.

Se hela klippet nedan.


Glöm inte heller att ladda ner vår app för fler nyheter.

Borde fler kändisar visa sitt stöd?