Under 2016 bjöd de allsvenska supportrarna ännu en gång på tifoarrangemang i hög klass. Klicka dig vidare för att se plats 11 till den åtråvärda första platsen.
1 av 21
Under 2016 bjöd de allsvenska supportrarna ännu en gång på tifoarrangemang i hög klass. Klicka dig vidare för att se plats 11 till den åtråvärda första platsen.
11. Malmö. Det är ruggigt snyggt när det tänds bengaler på mer än en läktare. Speciellt när det är på en liten idrottsplats med löparbanor. Minus för att det var lite väl glest på långsidan.
2 av 21
11. Malmö. Det är ruggigt snyggt när det tänds bengaler på mer än en läktare. Speciellt när det är på en liten idrottsplats med löparbanor. Minus för att det var lite väl glest på långsidan. - Foto: Bildbyrån
10. Elfsborg. Jag är svag för gamla motiv på flaggor. Jag är även svag för mindre klubbars supportrar som utmanar storklubbarna på tifofronten.
3 av 21
10. Elfsborg. Jag är svag för gamla motiv på flaggor. Jag är även svag för mindre klubbars supportrar som utmanar storklubbarna på tifofronten. - Foto: Bildbyrån
9. AIK.  Nej, AIK:s supportrar hade inget superår tifomässigt i mina ögon. Tifot mot Djurgården här slår sig in på grund av tanken bakom tifot med en historieanknytning. Annars alldeles för kladdig OH-flagga.
4 av 21
9. AIK. Nej, AIK:s supportrar hade inget superår tifomässigt i mina ögon. Tifot mot Djurgården här slår sig in på grund av tanken bakom tifot med en historieanknytning. Annars alldeles för kladdig OH-flagga. - Foto: Bildbyrån
8. Malmö. Det är ganska simpla tifon nere i Malmö. Inget fel i det men lite tråkigt i slutändan. Men enkelheten och mängden flaggor här gör att tifot förtjänar sin åttonde plats.
5 av 21
8. Malmö. Det är ganska simpla tifon nere i Malmö. Inget fel i det men lite tråkigt i slutändan. Men enkelheten och mängden flaggor här gör att tifot förtjänar sin åttonde plats. - Foto: Bildbyrån
7. Djurgården. Ambitiöst tifo med två steg. Bristen på folk på övre kortsidan och lite små luckor här och var gör att det inte blir ett toppbetyg.
6 av 21
7. Djurgården. Ambitiöst tifo med två steg. Bristen på folk på övre kortsidan och lite små luckor här och var gör att det inte blir ett toppbetyg. - Foto: Bildbyrån
Steg två.
7 av 21
Steg två. - Foto: Djurgården
6. Malmö. Roligt tifo från kaxiga Malmö. Rosenberg är inte poppis bland andra lags supportrar så kul att de utnyttjar det.
8 av 21
6. Malmö. Roligt tifo från kaxiga Malmö. Rosenberg är inte poppis bland andra lags supportrar så kul att de utnyttjar det. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
5. Hammarby. "Våga skjuta, tufft att göra mål". Ett tifo som känns Hammarby, i en positiv bemärkelse. Enkelt och kul att hylla en gammal klassisk Hammarbysång.
9 av 21
5. Hammarby. "Våga skjuta, tufft att göra mål". Ett tifo som känns Hammarby, i en positiv bemärkelse. Enkelt och kul att hylla en gammal klassisk Hammarbysång. - Foto: Bildbyrån
4. Djurgården. Bengalröken bakom texten "Sofialäktaren" gör ju självklart det här tifot.
10 av 21
4. Djurgården. Bengalröken bakom texten "Sofialäktaren" gör ju självklart det här tifot. - Foto: Bildbyrån
3. Hammarby. Otroligt jämt i topp och den här skulle lika gärna kunna kommit etta men lite för enkelt för att knipa första platsen. Stort plus för det färglada i kombinationen med bengaler som skapar lite mer rörelse.
11 av 21
3. Hammarby. Otroligt jämt i topp och den här skulle lika gärna kunna kommit etta men lite för enkelt för att knipa första platsen. Stort plus för det färglada i kombinationen med bengaler som skapar lite mer rörelse. - Foto: Bildbyrån
2. IFK Göteborg. Jag är som sagt väldigt svag för gamla, cleana motiv likt Göteborgs här mot AIK. Extra plus såklart att det täckte stora delar av långsidan.
12 av 21
2. IFK Göteborg. Jag är som sagt väldigt svag för gamla, cleana motiv likt Göteborgs här mot AIK. Extra plus såklart att det täckte stora delar av långsidan. - Foto: Bildbyrån
1. Djurgården. Väldigt jämt i toppen men Sofialäktaren tifos avbildning av Birger Jarl är mäktig. Storleken och det svartvita i kombination med att den blåa röken steg upp bakom likt tromboner gör att det här tifot kniper första platsen.
13 av 21
1. Djurgården. Väldigt jämt i toppen men Sofialäktaren tifos avbildning av Birger Jarl är mäktig. Storleken och det svartvita i kombination med att den blåa röken steg upp bakom likt tromboner gör att det här tifot kniper första platsen. - Foto: Bildbyrån
Säsongen 2016 bjöd även på en massa andra snygga tifon. Här Djurgården med ett tydligt budskap.
14 av 21
Säsongen 2016 bjöd även på en massa andra snygga tifon. Här Djurgården med ett tydligt budskap. - Foto: Bildbyrån
Göteborg.
15 av 21
Göteborg. - Foto: Bildbyrån
AIK.
16 av 21
AIK. - Foto: Bildbyrån
Malmö.
17 av 21
Malmö. - Foto: Bildbyrån
Hammarby.
18 av 21
Hammarby. - Foto: Bildbyrån
Djurgården.
19 av 21
Djurgården. - Foto: Bildbyrån
Hammarby.
20 av 21
Hammarby. - Foto: Bildbyrån
Östersunds tifo mot Hammarby var bara löjligt.
21 av 21
Östersunds tifo mot Hammarby var bara löjligt. - Foto: Bildbyrån

Här är årets snyggaste tifon i Sverige 2016

Allsvenskan är över för den här gången. Nedan listar Nyheter24 de tifon som har varit snyggast i år.


Tack för den här gången Allsvenskan. Nu är det bara drygt fem kyliga månader kvar innan lagen promenerar ut på gräset (plastet) igen.

Under tiden kan vi som älskar Allsvenskan värma våra själar med vad supportrarna åstadkommit under 2016.

För det är en del.

Nyheter24 tänkte ge sig på att lista årets snyggaste tifon. Men vad är en lista över de snyggaste utan att även ge ut en känga först?

Absolut ingenting! Därför går kängan i år, utan att ens fundera till Östersunds tifo mot Hammarby. Det var, för att säga det milt, inte i min smak.

Bildkälla: Bildbyrån

Men vilka kommer i toppen då? Jo det kan du se i bildspelet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app, det kan du göra här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.