Några av de galnaste värvningarna i Allsvenskans historia är Sebastian Eriksson, Magnus Hedman och Jari Litmanen.
1 av 9
Några av de galnaste värvningarna i Allsvenskans historia är Sebastian Eriksson, Magnus Hedman och Jari Litmanen. - Foto: TT
Magnus Hedmans övergång till Chelsea slog ner som en bomb i Sverige. Men "Mou" visste vem han ville ha som fjärdemålvakt.
2 av 9
Magnus Hedmans övergång till Chelsea slog ner som en bomb i Sverige. Men "Mou" visste vem han ville ha som fjärdemålvakt. - Foto: TT
Rami Shaaban hade otur, efter att han hade tagit chansen i Arsenal så åkte han på en tuff skada som gjorde att han aldrig riktigt kom tillbaka till sin absoluta toppnivå igen.
3 av 9
Rami Shaaban hade otur, efter att han hade tagit chansen i Arsenal så åkte han på en tuff skada som gjorde att han aldrig riktigt kom tillbaka till sin absoluta toppnivå igen. - Foto: TT
Sebastian Eriksson har varit skadebenägen som fotbollsspelare och sejouren utomlands blev inte så lyckad för svensken, som idag återigen spelar för IFK Göteborg.
4 av 9
Sebastian Eriksson har varit skadebenägen som fotbollsspelare och sejouren utomlands blev inte så lyckad för svensken, som idag återigen spelar för IFK Göteborg. - Foto: TT
Ibrahim Ba var en riktig överraskning för Djurgårdens supportrar när han presenterades, men sejouren blev kortvarig och efter Djurgården återvände Ibrahim Ba till AC Milan.
5 av 9
Ibrahim Ba var en riktig överraskning för Djurgårdens supportrar när han presenterades, men sejouren blev kortvarig och efter Djurgården återvände Ibrahim Ba till AC Milan. - Foto: TT
VM i Brasilien 2014 var Diego Lugano lagkapten för Uruguays landslag, men i en gruppspelsmatch skadade han sig, efter VM representerade han ingen klubb förrän Häcken värvade honom.
6 av 9
VM i Brasilien 2014 var Diego Lugano lagkapten för Uruguays landslag, men i en gruppspelsmatch skadade han sig, efter VM representerade han ingen klubb förrän Häcken värvade honom. - Foto: TT
Stefan Silva, 26 år från Stockholm, har gjort en blixtkarriär, från Sirius i Superettan 2015 till Palermo i Serie A 2017.
7 av 9
Stefan Silva, 26 år från Stockholm, har gjort en blixtkarriär, från Sirius i Superettan 2015 till Palermo i Serie A 2017. - Foto: TT
Jari Litmanen hade en tung period i Malmö FF, mellan 2005 till 2007 spelade han bara tio matcher innan han lämnade för Fulham i England.
8 av 9
Jari Litmanen hade en tung period i Malmö FF, mellan 2005 till 2007 spelade han bara tio matcher innan han lämnade för Fulham i England.
David Elm var den första av bröderna Elm att återvända tillbaks till Allsvenskan. Redan 2011 var han tillbaks i Sverige, men då i Elfsborg.
9 av 9
David Elm var den första av bröderna Elm att återvända tillbaks till Allsvenskan. Redan 2011 var han tillbaks i Sverige, men då i Elfsborg. - Foto: TT

Åtta absolut mest galna värvningarna i Allsvenskan någonsin

Snart är det slut på silly season för den här gången. Nyheter24 rankar de konstigaste värvningarna både till och från Sverige under 2000-talet.


1. Sebastian Eriksson till Cagliari från IFK Göteborg, 2011

Spontant verkar en övergång till ett dåligt serie A-lag som ett naturligt steg för en allsvensk spelare. Det anmärkningsvärda i just den här övergången är att veckan innan han skulle lämna IFK drog Eriksson sönder korsbandet men ändå ville Cagliari ha honom.

2. Djurgårdarna hoppades att Ibrahim Ba skulle leda laget till guld, 2005

2005 vann Djurgårdens sitt senaste SM-guld, men inte var det tack vare skrällvärvningen Ibrahim Ba som bara mäktade med ett mål på 14 matcher.

3. Den sämsta brodern Elm gick till den bästa ligan, 2009

2009 stod det klart, alla bröderna Elm lämnade Allsvenskan för spel i Europa. Den stora skrällen var att David Elm, den minst begåvade av bröderna, hamnade i Fulham i Premier league medan de två andra bröderna gick till holländska högsta ligan.


4. Uruguays lagkapten i VM till Allsvenskan, 2015

Våren 2015 ryktades om att Uruguays lagkapten och mittback, Diego Lugano, var påväg till Häcken. I slutet på mars 2015 slog bomben ner, Diego Lugano klar för Häcken.


5. Rami Shaaban från källaren direkt in i finrummet, 2002

Rami Shaaban hann bara med att stå sju matcher i djurgårdströjan under 2002. På sommaren ville Arsène Wenger ha honom till Arsenal och så fick det bli. Ett par månader senare gjorde Shaaban debut i Champions League.


6. Finlands störste fotbollsspelare till Sverige, 2005

Jari Litmanen har vunnit både Champions league och Uefa-cupen. Under sin karriär spelade han med Xavi, Rivaldo och Guardiola. Han är Finlands största fotbollsspelare genom tiderna och när han presenterades av Malmö FF var det många som trodde att han skulle bli deras nya härförare, riktigt så blev det inte utan tiden i MFF kantades av skador.


7. Stefan Silva lämnar Norrland, 2017

Stefan Silva hann bara med en säsong i Allsvenskan innan han lämnade GIF Sundsvall för Palermo i Serie A. Det som gör att man höjer på ögonbrynen är att Silva bara hann med sju mål på 30 matcher för Sundsvall.


8. Fotbollspensionären till storklubben Chelsea, 2006

Magnus Hedman till Chelsea, det är den största skrällövergången i svensk fotbollshistoria. Inte bara för att Hedman hade slutat spela fotboll 2005, utan även när han var aktiv så var han inte i närheten av en lika stor klubb som Chelsea. Men när José Mourinho ringer, ja, då svarar man.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du ihåg alla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.