Delad poäng i Trelleborg

Medioker och mållös premiärmatch.

Trelleborg och Brommapojkarna delade på poängen i en medioker och mållös allsvensk premiär på Vångavallen.

Kraftig blåst i planens längdriktning. Trelleborg spelade bildligt och bokstavligt i motvind i första halvlek.

Brommapojkarna, tillbaka i allsvenskan efter ett ettårigt besök 2007, kunde ha haft ledningen med ett mål i pausen.

Men Trelleborg är känd som klubben som odlar målvaktstalanger. Nu har målvaktstränaren Janne Eriksson en ny på gång. Viktor Noring, 18 år, läste Philip Haglunds avsikter när BP-mittfältaren var helt fri, och avvärjde säkert. Och han tippade Dalil Benyahias skott vid ribbkrysset till hörna tjugo minuter efter pausen.

Noring jobbade med ett imponerande lugn. Tom Prahl valde honom före allsvenskt rutinerade Fredrik "Fritz" Persson. Debuten kom i fjol när Noring var 17 år, precis som en bekant föregångare i TFF: landslagets Andreas Isaksson.

Spelet på den tufsiga gräsmattan var inte imponerande. Massor av antingen för långa eller korta passningar, och svagt tempo från båda lagen.

Hemmlaget hade mål på gång i andra halvlek, då med vinden i ryggen. Snabbe Fredrik Jensen sprintade sig fri men drog bollen i burgaveln. Strax efter hade TFF ett skott i ribban, men matchen slutade 0-0.

Förra året inledde TFF med uddamålsförlust borta mot Örebro. BP började sin första allsvenska säsong 2007 med att slå Djurgården.